Blue Air, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata low-cost din Romania, a inregistrat pierderi de 2, 48 milioane euro in urma inchiderii spatiului aerian pe fondul eruptiei vulcanice din Islanda.
In perioada in care spatiul aerian a fost inchis, compania low-cost a anulat 164 de zboruri, circa 20.100 de pasageri fiind afectati.

„Cea mai mare parte a pierderilor a fost cauzata de segmentul de vanzari – 1,7 milioane euro, urmat de rambursari care au atins valoarea de 450.000 euro. Reprogramarea pasagerilor ne-a costat circa 300.000 euro, in timp ce costurile de operare pe alte aeroporturi s-au situat in jurul sumei de 30.000 de euro”, au declarat reprezentantii Blue Air.

Compania Blue Air a trimis aceste date si catre Comisia Europeana, precum si catre Guvernul Romaniei in vederea obtinerii de sprijin in gestionarea acestei situatii.

Principalul competitor al Blue Air pe piata locala, Wizz Air, a anulat 124 de curse din si spre Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri