DHL Romania

DHL RomaniaFurnizorul de servicii de curierat DHL Romania a avut in decembrie cea mai buna luna din an, cu o crestere de 19% a expedierilor internationale transportate si de peste 15% a veniturilor inregistrate, comparativ cu luna decembrie 2010.

“Anul 2011 a fost unul foarte important pentru DHL Romania. Volumul expedierilor internationale transportate in 2011 a crescut cu 15% si am inregistrat o crestere cu aproximativ 10% a veniturilor comparativ cu anul precedent”, a declarat pentru Wall-Street.ro Gian Sharp, managing director DHL Romania.

Managerul DHL considera ca anul trecut piata de curierat s-a mentinut la 200 de milioane de euro, nivelul din anii anteriori.

“Nu am observat o modificare semnificativa a valorii pietei de curierat in 2011, aceasta mentinandu-se la aproximativ 200 de milioane de euro, valoare similara cu cea inregistrata in ultimii doi ani. In 2012 nu ne asteptam la o crestere semnificativa a pietei de curierat”, a precizat Sharp.

Anul acesta, DHL Romania are in plan achizitionarea unei noi aeronave cargo pentru operatiunile din Bucuresti, ceea ce va imbunatati semnificativ timpii de preluare si livrare pentru zona capitalei si cea de est a tarii.

DHL a planificat de asemenea o investitie de 2 milioane de euro in dezvoltarea flotei cu vehicule cargo cu rafturi, in continuarea proiectului de investitii de anul trecut, in scanere si echipamente IT.

Anul trecut, DHL a investit intr-o noua aeronava cargo pentru operatiunile din zona de vest a tarii si intr-un nou centru logistic in Cluj, asigurand astfel livrarea in aceeasi zi a peste 90% din importurile din aceasta zona.

Compania germana DHL, detinuta de Deutsche Post DHL, are in Romania peste 450 de angajati si o retea proprie de 25 centre de expedieri si centre operationale in 23 de orase.

DPD Romania

DPD RomaniaCompania de curierat si logistica Dynamic Parcel Distribution (DPD) Romania, controlata indirect de Posta Franceza (La Poste) prin subsidiara GeoPost, a inregistrat in luna decembrie un volum al livrarilor in crestere cu peste 10% fata de aceeasi luna din 2010.

“Activitatea DPD Romania din decembrie 2011 a fost una vizibil mai buna fata de cea din decembrie 2010. Volumul livrarilor nationale si internationale a crescut cu peste 10% in ultima luna a lui 2011, fata de perioada similara a anului precedent. Punem aceasta performanta atat pe seama cresterii generale a consumului, specifica perioadei sarbatorilor, dar si pe dezvoltarea puternica a apetitului consumatorului roman pentru comertul online”, a precizat Alin Gherman, director comercial DPD Romania.

In primele noua luni ale lui 2011, cifra de afaceri a companie a crescut cu 25% fata de perioada similara a lui 2010. De asemenea, profitul a urcat in aceeasi perioada.

“Pentru DPD Romania, 2011 a fost anul consolidarii, maturizarii si alinierii complete la standardele retelei DPD International. Din vara lui 2011, DPD Romania se afla 100% in proprietatea GeoPost Yurtici Kargo”, a mai spus Gherman.

Investitiile companiei anul acesta se vor indrepta catre un nou sistem informatic creat de grupul DPD pentru toata regiunea CSEE, menit sa dezvolte flexibilitatea platformei IT, a serviciilor si optiunilor oferite.

“Desi exista semnale pozitive pe anumite sectoare economice, mediul de afaceri actual este unul foarte sensibil, iar criza politica pe care o traversam nu face altceva decat sa incetinesca evolutia economica”, considera managerul DPD Romania.

GeoPost a achizitionat in 2008 compania romaneasca de curierat Pegasus, care a ulterior a devenit DPD Romania. Compania functioneaza in regim de franciza si are la nivel de national o retea compusa din 110 francizori cu 74 de depozite si 12.000 de coletele livrate zilnic. Pe plan extern compania poate efectua livrari in 220 de tari.

Principalul centru de coletarie al companiei este la Sibiu, insa mai detine unitati la Bucuresti, Bacau, Brasov si Buzau.

UPS Romania

UPS RomaniaCompania de curierat UPS se asteapta la un business in crestere in Romania. Primele noua luni ale anului trecut au avut rezultate in urcare, volumul exportului fiind mai mare cu 15% fata de 2010.

„UPS Romania a inregistrat un volum al exportului in crestere cu 15% in perioada ianuarie-septembrie, fata de primele noua luni ale anului trecut. In Europa, volumul exportului UPS a urcat cu o singura cifra in aceeasi perioada, iar businessul din Romania a contribuit la aceasta crestere europeana”, a precizat Iulia Nartea, country manager, UPS Romania.

Estimarile pentru piata de curierat din Romania se ridica la circa 200 de milioane de euro.

„Romania este cea mai mare economie din sud-estul Europei cu circa 22 de milioane de consumatori potentiali, o piata matura, cu o forta de munca dinamica, care ne ofera oportunitati de crestere. UPS va continua sa faca investitii in reteaua de transport si in noi tehnologii”, a mai spus Nartea.

Compania de curierat a anuntat anul trecut introducerea a doua noi servicii de returnari pentru clientii din 30 de tari din Europa, inclusiv din Romania, oferind companiilor si destinatarilor coletelor posibilitatea de a controla mai usor modul de returnare si schimbare a articolelor expediate.

UPS este unul dintre liderii la nivel global in domeniul logisticii, oferind o gama larga de solutii, printre care se numara transportul de colete si marfuri, facilitarea schimburilor comerciale internationale. Cu sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume.