eMag a vandut de Black Friday in premiera pentru Romania lingouri de aur si monede de aur British Sovereign printr-un parteneriat cu Piraeus Bank. Oficialii eMag au spus ca preturile afisate pe site sunt cu 10% sub cele practicate de banca in data de 19 noiembrie, in contextul in care banca percepe si un comision de cumparare de 35 de lei.

Fara a lua in calcul acest comision, preturile pe eMag au fost cu 6% pana la 9% mai mici. Astazi, preturile la banca pentru lingouri sunt:

  • 5 grame - 835 lei + 35 lei comision
  • 10 grame - 1.670 lei + 35 lei comision
  • 20 grame - 3.340 lei + 35 lei comision

Totusi, in cadrul parteneriatului cu eMag, banca a renuntat la acest comision, insa acesta se mentine pentru operatiunile ulterioare desfasurate prin banca.

"Este un parteneriat initiat in cadrul campaniei de Black Friday si ne dorim sa fie unul de lunga durata. Suntem deschisi la colaborari cu parteneri cu reputatie si credibilitate", au spus reprezentantii Piraeus Bank, intrebati de wall-street.ro daca vor continua astfel de parteneriate in online.

eMag a vandut pana acum 4,4 kilograme de aur si mai are disponibile doar lingouri de 5 grame si monede British Sovereign.

Ce optiuni aveti dupa achizitia aurului de la eMag?

Cea mai simpla optiune este sa retrageti lingourile si monedele cumparate de la unitatile Piraeus care fac livrari de aur, inclusiv de la sediul central. De asemenea, puteti depozita aurul si in casutele de valori ale Piraeus, dar trebuie sa platiti o taxa lunara de 10 euro (pentru caseta mica), 15 euro (caseta medie) si 20 euro (caseta mare).

Citeste si:

Cu optiunea de tezaurizare, nu mai ridicati aurul cumparat, ci il lasati in depozitul bancii. Veti putea oricand sa il vindeti la pretul din piata, dar nu veti avea niciodata aurul in posesie. In schimb, banca va percepe lunar un comision de 0,10% din valoarea de achizitie a aurului.

Marii investitori straini fug de aur

De trei ani aurul se afla in cadere pe pietele internationale, metalul pretios devalorizandu-se cu aproape 40% in acest interval. Scaderea a continuat si in 2015, insa la o intensitate mai redusa, uncia fiind in coborare cu 8,3% la nivelul anului. O uncie de aur era cotata vineri pe pietele internationale la 1.085 dolari.

Trendul negativ i-a facut pe marii jucatori internationali sa isi reduca semnificativ expunerea pe metalul pretios, detinerile acestora in produsele derivate ce au aurul ca activ suport ajungand joi la 1.504 tone metrice - cel mai redus nivel din ultimii 6 ani, potrivit Bloomberg.

Intr-o nota adresata investitorilor, analistiI Goldman Sachs au subliniat saptamana aceasta ca inca nu se asteapta la o revenire a marfurilor (inclusiv a aurului) pe termen scurt, in ciuda corectiilor semnificative din ultima perioada.