Ama Green Optic este un lanț de optici medicale, afacere înființată în 2010 la Ploiești. Acesta este un este un brand 100% românesc, care, de curând, dă posibilitatea investitorilor să preia afacerea prin sistemul de franciză. Conform unui reprezentant Ama Green Optic, cu acest tip de afacere ajungi să faci profit la numai jumătate de an de la înființare.

În prezent, există 3 locații Ama Green Optic în Ploiești, însă, conform unui reprezentant al companiei, compania vrea să se extindă la nivelul întregii țări prin sistemul de franciză. Cu toate că franciza este una cu specific medical, nu este nevoie de studii în acest domeniu pentru a deveni investitor. Mai mult decât atât, viitorii angajați ai opticii medicale pot să beneficieze de pregătire specializată în cadrul companiei.

Cât costă să deschizi o franciză Ama Green Optic

Investiția inițială pe care trebuie să o faci pentru a deschide o franciză Ama Green Optic pornește de la suma de 35.000 euro fără TVA. În această sumă intră și taxa de intrare în franciză de 6.000 euro. Pe lângă această sumă se prevede și o contribuție la bugetul de marketing de 500 euro fără TVA.

Nu se plătește o redevență lunară în primele 6 luni de la deschidere, perioadă consecutivă cu amortizarea investiției inițiale. După prima jumătate de an de la înființare, redevența lunară se va calcula ca procent din vânzare. Reprezentantul Ama Green Optic spune că acest procent va fi negociabil, în funcție de vânzările opticii, aproximând un procent de 2-3% din vânzări.

Conform reprezentantului Ama Green Optic, investiția inițială este amortizată în primele 6 luni de la înființare.

Sursă foto: Facebook/ Ama Green Optic

Citește și: Franciza Magic Salon: Cum poți să devii proprietarul unui salon de înfrumusețare

De ce să investești într-o franciză Ama Green Optic

Atunci când decizi să investești într-o franciză Ama Green Optic trebuie să ai în vedere că va fi necesară implicarea ta personală cel puțin în primul an de activitate, conform unui reprezentant. Acesta a menționat că motivul principal pentru ca cineva să aleagă un astfel de tip de franciză este deficitul considerabil de optici medicale din România.

„Este o afacere foarte profitabilă. Există statistici conform cărora numărul de optici medicale este undeva la 20% din necesarul întregii țări”, a declarat un reprezentant al Ama Green Optic.

Mai mult de atât, acesta spune că este o alegere comodă pentru potențialul investitor. Aparatura necesară și trainingul angajaților este oferit de compania mamă, așa că, francizorul preia o parte dintre responsabilitățile francizatului, la inițierea afacerii.

Sursă foto: Facebook/ Ama Green Optic

Care sunt pașii pentru a deschide o franciză Ama Green Optic

Primul pas pentru a deschide o franciză Ama Green Optic este contactarea opticii medicale. După stabilirea unei discuții cu compania mamă și semnarea contractului se alege spațiul de desfășurare al activității. După ce investitorul a bătut palma cu francizatul, se alege locația, în urma unui studiu de fezabilitate care indică dacă este potrivită sau nu.

O clinică optică are nevoie de 2-3 angajați: unul/doi consultanți și un optometrist. Optometria este o meserie care trebuie avizată de Ministerul Sănătății. În urma unor cursuri se obține un aviz de liberă practică. Conform unui reprezentant al francizei, aceste cursuri sunt oferite de angajator.

Sursa foto: Facebook/Ama Green Optic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri