Importatorul Porsche Romania va investi la anul peste 20 milioane euro in trei proiecte care constau in crearea unui nou centru de vanzari, a unui dealer propriu la Timisoara si in extinderea spatiilor de birouri in sediul sau din Bucuresti, au declarat reprezentantii companiei.
Primul proiect va fi derulat la Timisoara unde Porsche Romania va deschide primul sau dealer propriu din provincie. Lucrarile vor incepe in primavara iar centrul de vanzari pentru marca Audi va fi gata cel mai probabil in acest an, dupa o investitie de 4 milioane euro, informeaza NewsIn. Compania a cumparat deja terenul pentru aceasta investitie, si va incepe sa comercializeze automobile Audi inca din ianuarie in Timisoara intr-un spoatiu inchiriat.

Al doilea proiect va consta in extinderea suprafetei de birouri a sediului Porsche Romania din Bucuresti. Spatiul pentru birouri va fi suplimentat cu 5.500 metri patrati si practic se va dubla, iar investitia totala va fi de aproximativ 4,5 milioane euro. Extinderea e necesara pentru a oferi mai mult spatiu diviziilor de leasing, asigurari si brokeraj ale grupului Porsche.

Cea mai mare investitie care va fi demarata de importator in 2007 a fost anuntata in noiembrie cu ocazia lansarii modelului Porsche 911 Targa. Langa sediul Porsche Romania din Pipera, compania va investi 12 milioane euro intr-un centru Audi nou complet, in extinderea unui magazin de prezentare pentru marca Porsche si intr-un showroom pentru marca Bentley. Constructiile vor incepe la mijlocul verii viitoare.

Porsche Romania are in prezent o retea formata din patru dealeri proprii si alti 85 de parteneri independenti in provincie. Porsche Romania a investit anul acesta 40 de milioane euro in extinderea si modernizarea retelei de distributie. in capitala, compania a deschis inca doi dealeri proprii in care a investit 15 milioane euro. in 2007, Porsche va ajunge la aproape 100 de puncte de vanzare in tara, iar tinta de vanzari este cu 10% peste cea de anul acesta cand compania estimeaza vanzari de 43.000 de unitati.

Importatorul a avut in 2005 o cifra de afaceri de 560 milioane euro si 48 milioane euro profit net. Anul acesta, Porsche estimeaza o cifra de afaceri de 650 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri