Continental AG, unul din cei mai mari zece furnizori mondiali de componente pentru industria auto, va achizitiona divizia de electronice auto a Siemens, VDO, pentru suma de 11,4 miliarde euro
Decizia nu a fost o surpriza, deoarece Continental anuntase inca din primavara ca a facut o oferta pentru divizia Siemens. VDO vinde anual de aproximativ 10 miliarde euro si are 53.000 de angajati. Siemens mai primise inca o oferta pentru preluarea diviziei auto, de la compania americana TRW.

Siemens a confirmat in aprilie ca a primit semne de interes pentru VDO, dar reprezentantii concernului spuneau atunci ca prefera sa scoata divizia de electronice auto la vanzare printr-o oferta publica initiala. Siemens a anuntat tot miercuri ca va cumpara compania americana Dade Behring, specializata in diagonsotice clinice de laborator, pentru sapte miliarde dolari.

Continental AG e prezenta si in Romania unde a investit peste 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi circa 50 de milioane euro in cele trei divizii prezente. Continental AG are in momentul de fata aproximativ 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani intentioneaza sa mai angajeze inca 1.500.

Continental AG are 87.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului s-au apropiat anul trecut de 15 miliarde euro. Grupul cu sediul central in orasul german Hanovra este pe plan mondial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope.

Siemens VDO are 1.600 de angajati in Romania, in fabrica din Timisoara si birourile de cercetare-dezvoltare din Iasi si Timisoara.

Compania germana a deschis in octombrie 2006 la Timisoara prima sa fabrica din Romania, dupa o investitie de 25 milioane euro. Fabrica se intinde pe 18.000 metri patrati si este a doua ca marime dintre fabricile pe care compania germana le are in lume.

Unitatea cuprinde birouri si hale in care se produc unitati de control al airbag-urilor, sisteme de management al motoarelor, plus alte componente pentru industria auto.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri