Grupul Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel global, prezent si pe piata din Romania, priveste anul 2016 ca pe o oportunitate pentru viitorul constructiilor si pregateste o serie de investitii in facilitatile de productie pe care le detine la nivel local.

,,Vom investi nu mai putin de 4 milioane de euro in fabrica Saint-Gobain Glass de la Calarasi, din care 2 milioane de euro vor fi alocati tehnologiilor moderne de protectie a mediului, iar cealalta jumatate va fi investita in cresterea capacitatii de productie,” a declarat Constantin Hariton, delegat general adjunct al Saint-Gobain Romania.

In prezent, Saint-Gobain detine trei linii de productie la Calarasi, respectiv o linie de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de aproximativ 750 de tone pe zi, o linie de sputerizare magnetronica a sticlei float, pentru productia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de metri patrati pe an si o linie pentru productia sticlei laminate, cu o capacitate de 2 milioane de metri patrati pe an. Fabrica din Romania, unde lucreaza peste 250 de angajati, reprezinta unul din principalele centre de productie ale grupului din Europa.

,,In ultimul trimestru al anului 2015, Saint-Gobain a investit 1.65 milioane de euro intr-o noua linie de ambalare a gleturilor si tencuielilor pentru fabrica Rigips din Turda. Proiectul a fost finalizat din fonduri proprii si co-finantat din Fondul Regional European Pentru Dezvoltare, prin Programul Operational Sectorial ,,Cresterea Competitivitatii Economice’’, administrat de Ministerul Fondurilor Europene’’, a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.

Zeci de angajati pusi "pe liber" la fabrica de vata minerala din sticla din Ploiesti

Saint-Gobain a anuntat la inceputul acestui an ca va sista activitatea fabricii de vata minerala din sticla din Ploiesti, un numar de 42 de angajati pierzandu-si la vremea aceea locul de munca.

Decizia a fost luata ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de constructii, a scaderii continue a vanzarilor si profitabilitatii activitatii, in contextul in care in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, exista o supra-capacitate de productie de vata minerala din fibre de sticla, mentioneaza compania.

Continuarea activitatii linei de productie din Romania ar fi necesitat, in plus, investitii suplimentare de mai multe milioane de euro.

Producatorul francez de materiale de constructii Saint-Gobain a avut in 2014 vanzari de 38,3 miliarde euro. Grupul opereaza in 66 de tari si are peste 170.000 de angajati.

In Romania, Saint-Gobain detine opt activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips si Weber), avand aproximativ 1.100 de angajati, si opereaza 12 unitati de productie in opt situri industriale situate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Principalii concurenti ai Saint-Gobain pe plan local sunt jucatorii cu activitate in zona productiei de materiale de constructii la nivel local, printre acestea numarandu-se companii precum AdePlast, Henkel (Ceresit), Gecsat sau Knauf Insulation.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri