Toyota reporneste productia in Japonia, insa la o cadenta redusa

Toyota, cel mai mare constructor auto la nivel mondial, va relua pana la finele lunii aprilie activitatea la toate uzinele din Japonia, insa la o cadenta de productie redusa si pentru o perioada limitata, transmite AFP.

"Toyota va relua activitatea intre 18 si 27 aprilie", a declarat un purtator de cuvant al constructorului auto, informeaza Mediafax.

Dupa 27 aprilie, uzinele vor fi inchise pentru celebrarea unei serii de sarbatori de primavara, care se va incheia pe 10 mai. Toyota nu are, insa, un plan privind productia dupa aceste sarbatori.

In timpul perioadei de functionare, productia zilnica a fabricilor nu va depasi jumatate din cea normala. Compania a repornit o parte din uzine pe 28 martie.

Multi furnizori de piese auto din Japonia au fost afectati de puternicul seism care a zguduit arhipelagul pe 11 martie si de valurile tsunami care au urmat. In consecinta, livrarile de piese si alte materiale esentiale industriei auto au fost intrerupte, ceea ce a dus la limitarea productiei de autovehicule.

Un alt constructor auto nipon, Honda, apreciaza ca revenirea la cadenta de productie anterioara cutremurului va dura intre doua si trei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri