Constructorul german de masini premium, membru al Volkswagen Group, incerca sa isi dubleze vanzarile in Statele Unite prin ieftinirea modelului A6.
Pretul noului sedan, aflat de numai o luna la vanzare, porneste de la 41.700 dolari, spre deosebire de vechiul A6, cu un pret de 45.200 dolari.

De cealalta parte, seria 5 BMW, de cinci ori mai bine vandut ca modelul A6, are un pret de referinta situat la 45.050 dolari.

Mercedez-Benz, alt mare constructor auto, vinde sedanurile de lux din “E-class” cu un pret de pornire situat la 49,400 dolari si are vanzari de sase ori mai mari decat modelul A6 al celor de la Audi.

Grupul Volkswagen urmareste sa-si dubleze vanzarile in Statele Unite la peste 200.000 de unitati pana in 2018 - in competitia pe care o are cu BMW, Mercedes si Lexus (n.r.: divizia de lux a grupului Toyota Motor Corp.) – ca parte din planul pe care grupul german il urmareste in a deveni cel mai mare producator auto din lume.

In timp ce modelele A4 compact si Q5 din seria sport totalizeaza jumatate din vanzarile Audi din SUA, scaderea pretului pentru modelul de lux A6 urmata, bineinteles, de o crestere a vanzarilor va pozitiona brandul in topul preferintelor clientilor.
Chiar daca Audi vinde in prezent mai putine vehicule de lux decat ceilalti producatori, diferenta nu a ramas foarte mare. In urma cu cinci ani livrarile producatorului german de automobile totalizau 90.116 de unitati vandute, in timp ce BMW, Mercedes si Lexus au vandut intre 247.973 si 322.434.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri