Autoritățile americane investighează 23 de accidente recente în care șoferii foloseau, sau erau bănuiți că au folost, modul ”pilot automat” al autoturismelor Tesla, scrie New York Times.

Modul pilot automat este un sistem computerizat care folosește un radar și camere de filmat pentru a detecta marcajele unei șosele șiu extremitățile acesteia. Pilotul automat poate controla direcția mașinii, frânele și poate accelera. Tesla a recomandat șofeilor să folosească sistemul doar pe aujtostrăzi ale căror sensuri de mers sunt despărțite, însă nu toți șoferii urmează această recomandare.

Mai multe întrebări cu privire la siguranța sistemului au fost ridicate încă din 2016, după ce un pilot care folosea tehnologia de pilot automat a murit într-un accident în care mașina nu a detectat un tractor care trecea strada.

Compania condusă de Elon Musk, cel care susține ca pilotul automat face mașinile Tesla mai sigure decât oricare alt vehicul, trebuie acum să răspundă la noi întrebări de la autorități.

Autoritatea americană pentru siguranța traficului pe autostrăzi a confirmat că investighează 23 de incidente în care au fost implicate mașini Tesla ce ar fi folosit sistemul de pilot automat.

Într-unul dintre accidente, un vehicul Tesla Model Y a dat cu spatele și a lovit o mașină de poliție care oprise pe autostradă. Șoferul folosea de pilot automat.

În februarie, în Detroit, o mașină Tesla a condus pe sub un tractor ce traversa strada, acoperișul autoturismului fiind spulberat.

Autoritatea mai investighează și un accident din 27 februarie, atunci când o Tesla a izbit o mașină de poliție ce staționa pe marginea autostrăzii. Nu este clar dacă șoferul folosea modul pilot automat, însă autoturismul Tesla nu a încetinit înainte de coliziune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri