Audi promite că va fabrica ultimul său motor pe combustibil în 2033, dacă va mai avea cumpărători până atunci, și va lansa doar vehicule electrice începând din 2026, scrie electrek.co.

În acest moment, fiecare producător de automobile, cu mici excepții, consideră că vehiculele electrice cu baterii sunt viitorul industriei auto. Cu toate acestea, nu toți sunt de acord cu privire la momentul renunțării la mașinile pe combustil și trecerea exclusivă la producția de vehicule electrice.

Tesla și câteva startup-uri care produc doar mașini electrice au un mare avantaj. Acestea pot încerca să producă și să vândă cât mai multe vehicule electrice pe măsură ce au loc tranzițiile altor producători de mașini pe combustibil.

Cititi si Audi e-tron GT: Primele informații despre coupe-ul cu 4 uși

În schimb, producătorii de automobile clasice trebuie să își atragă vechii clienți și să încerce să își întrerupă treptat producția de motoare cu ardere internă pentru a nu-și perturba afacerea prea mult pe măsură ce trec la un viitor electric.

Mulți dintre producătorii auto au început să anunțe cronologii, cum ar fi Volvo până în 2030 și GM până în 2035. Acum, este rândul lui Audi.

Cititi si Mașinile electrice mai noi au probleme de fiabilitate

La conferința climatică din Berlin, CEO-ul Audi, Markus Duesmann, a făcut două anunțuri cu privire la tranziția electrică a producătorului auto german.

Începând din 2026, Audi va lansa doar noi modele complet electrice pe piața globală și va elimina treptat producția motoarelor cu ardere internă până în 2033.

Prin puterea noastră inovatoare, oferim opțiuni de mobilitate durabile și neutre în materie de carbon. Nu cred în succesul interdicțiilor. Cred în succesul tehnologiei și inovației. Momentul exact al întreruperii motorului cu ardere internă la Audi va fi decis în cele din urmă de către clienți și legislație. Compania se așteaptă să vadă cerere în China și după 2033, motiv pentru care ar putea exista acolo vehicule cu motoare cu combustie fabricate local. În același timp, Audi își va extinde semnificativ gama de modele complet electrice. Cu noile modele e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron, Audi lansează deja mai multe mașini electrice decât modelele cu motoare cu combustie anul acesta. Până în 2025, marca își propune să aibă peste 20 de modele în gama sa

a declarat Markus Duesmann, CEO Audi

Până în 2025, Audi vrea să aibă o gamă electrică de peste 20 de modele. Audi își propune ca până în 2050 să devină un constructor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Sursa foto: PAPA WOR / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri