Ferrari a intrat în hora SUV-urilor cu performanțe de supercar în urmă cu aproape doi ani, dar livrările lui Purosangue au început relativ recent, iar bogații lumii încep să-i măsoare performanțele celui mai nonconformist Căluț Cabrat. O liniuță clasică îi readuce unul lângă altul pe cei doi veșnici rivali, Lamborghini și Ferrari, dar fiecare cu SUV-ul din dotare. Care este, deci, cel mai rapid?

Știm, dacă ajungi pe la Maranello și îi întrebi pe cei de acolo despre „SUV-ul Ferrari” este posibil să ai nevoie de îngrijiri medicale, căci șefii companiei au dat directive clare că Purosangue nu este un SUV. Dar noi vedem realitatea cu ochiul liber. Tocmai de aceea nu este deloc deplasată o cursă de accelerație între acest model și o altă bestie din Italia, anume Lamborghini Urus.

Ferrari Purosangue. Sursă foto: Ferrari

„Taurul” din Sant'Agata Bolognese are, pe drept vorbind, origini mult mai modeste fiindcă își împarte platforma cu VAG MLB Evo cu Audi Q7 și Q8, printre altele. În plus, nu va trebui să aștepți doi ani de zile dacă vrei un Urus, Lamborghini fiind gata să crească ritmul producției dacă cererea e îndeajuns de mare - Ferrari nu face rabat de la exclusivitate.

De asemenea, Lamborghini este mai ieftin, aproximativ 240.000 de euro în funcție de opționale și versiunea aleasă, față de peste 400.000 de euro cât te-ar costa un Purosangue dacă l-ai putea comanda. Pe portalurile de automobile rulate, am găsit Ferrari-ul „de familie” și cu 916.000 de euro și știm vedete care au plătit sume similare pentru a sări în fața cozilor de așteptare.

Lamborghini Urus. Sursă foto: Lamborghini

Care sunt, însă, cifrele despre care discutăm? Lamborghini propune un V8 twin-turbo de 4,0 litri care dezvoltă 666 cai putere și 848 Nm. Ferrari, în schimb, are un V12 de 6,5 litri atmosferic ce oferă mai multă putere, 725 de cai putere, dar mai puțin cuplu, 714 Nm. Lamborghini este și ceva mai greu, cântărind 2.150 kilograme față de „doar” 2.033 kilograme în dreptul lui Purosangue. Ambele au tracțiune integrală, iar rezultatele din „liniuțe” au fost surprinzător de strânse, ambele modele completând sfertul de milă (402 metri) în sub 12 secunde.

Dacă îți plac SUV-urile cu foarte mulți cai putere, poți consulta topul wall-street.ro cu cele mai puternice SUV-uri din toate timpurile. Recent, Aston Martin a anunțat că-și va concentra producția lui DBX pe versiunea cu performanțe superioare denumită DBX 707, după numărul de cai putere. Acela nu este, însă, SUV-ul cel mai puternic, dar l-am dori într-un drag race cu Lamborghini și Ferrari!

Sursa foto: Captură video / YouTube / carwow

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri