Producatorul de masini sport Ferrari intentioneaza sa reduca emisiile de dioxid de carbon la jumatate pana in 2012 si lucreaza la dezvoltarea de masini hibride, a anuntat presedintele companiei, informeaza AFP.
“Dorim sa reducem emisiile de CO2 cu 40% pana in 2012”, a declarat presedintele companiei Ferrari Luca Cordero di Montezemolo, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Oficialul a insistat asupra faptului ca orice viitor hibrid Ferrari ar fi in continuare "fundamental un Ferrari."

"In prezent lucram la dezvoltarea unui Ferrari, care va utiliza surse de energie alternativa, si care se va baza pe ceea ce facem noi in momentul de fata in Formula 1", a spus el, referindu-se la sistemul de reciclare a energiei cinetice (Kinetic Energy Recycling System), care este proiectat pentru a atrage energie in momentul franarii.
Un asemenea vehicul ar fi gata pentru a fi comercializat in anul 2015.

Intrebat despre probabilitatea ca pasionatii de masini sport puternice sa cumpere un Ferrari hibrid sau electric, seful celebrei masini de curse, a raspuns: "Da, desigur. Este cea mai buna masina sport din lume. Este inca in principiu un Ferrari. "

Consiliul European a propus o hotarare care ar putea forta producatorii de masini sa isi limiteze flota, nivelurile medii de CO2 la 130g/km, din 2012, ceea ce ar putea avea efecte dezastruoase pentru jucatori de nisa, cum ar fi Ferrari, potrivit motorauthority.com.

Intr-un efort suplimentar pentru a reduce emisiile, Ferrari in viitor, ar putea fi propulsat de motoare mai mici V6, dar cu aceleasi performante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri