Informatiile vin dupa ce Financial Times a relatat ca schimbul de participatii va fi simbolic, de ordinul a 3%, si dupa ce un articol publicat de Nikkei mentiona ca discutiile dintre Nissan si Daimler au in vedere participatii de 1-2% din capital, informeaza NewsIn.

Le Figaro mai scrie ca operatiunea ar urma sa fie anuntata actionarilor Daimler si Renault in cadrul adunarilor generale, care vor avea loc pe 14, respectiv 30 aprilie.

Potrivit cotidianului francez, cei doi constructori auto ar putea incheia un parteneriat pe segmentul masinilor de capacitate mica, ce va permite utilizarea componentelor Renault pentru modelele ce vor inlocui Mercedes Clasa A si B, precum si pentru viitorul model Smart.

Cotidianul precizeaza ca grupurile au putea chiar sa creeze o platforma comuna pentru modelele mici. Acordul ar putea viza vehiculele utilitare si vehiculele electrice. In schimb, Renault si Nissan ar putea profita de tehnologia Daimler pentru motoarele diesel de capacitate mare.

In decembrie, Renault a confirmat ca poarta discutii cu Daimler si cu alte grupuri pentru eventuale parteneriate, cu scopul reducerii costurilor fixe si cresterii volumelor de vanzari. Discutiile au vizat in special motoarele, platformele si transmisiile.