Te gandesti sa incepi un business, sa fii propriul tau sef, dar ceva iti lipseste. Fie nu ai curaj, fie nu ai suficienti bani sau destula incredere. Altii au reusit intre timp: peste 1.200.000 de romani detin propria afacere. Oportunitatile sunt acolo si te asteapta, asa ca iata cateva idei care te-ar putea ajuta.

Invata o meserie noua

Te-ai saturat de jobul actual? Ti se pare ca faci acelasi lucru in fiecare zi si ca nu mai ai nicio oportunitate de avansare? Rutina te omoara incet, dar sigur? Este momentul sa iei atitudine si sa incerci ceva nou. Poti face oricand niste cursuri de specializare in IT, webdesign sau SEO. Daca partea tehnica nu te atrage, atunci poti incerca o specializare in domeniul infrumusetarii, cum ar fi microbladingul.

Microbladingul este o tehnica de pigmentare a sprancenelor imperfecte, iar efectul este spectaculos. O sedinta costa peste 500 de lei, iar clientii trebuie sa vina la intretinere si sa reia procedura dupa aproximativ un an. Specializarea nu dureaza mult, exista deja cursuri acreditate, care costa intre 1.000 si 2.500 de euro.

Transforma hobby-ul in business

Daca iti place sa gatesti, te poti lansa intr-o afacere cu rulote cu mancare. Exista deja peste 100 de astfel de restaurante mobile in Romania. Investitia initiala se ridica la 15-20 de mii de euro si este nevoie de multa rabdare pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor de functionare.

Ai putea sa gatesti si in propria locuinta, sa schimbi mobila de bucatarie si ustensilele si sa incepi sa postezi tutoriale pe YouTube. Daca retetele tale vor avea succes, sunt sanse mari sa incepi sa scoti si bani din promovarea unor produse.

Tot de indemanare tine si realizarea macrameurilor. Da, ai citit bine, macrameuri. Acestea sunt din nou la mare moda si sunt folosite ca decoratiuni, suporturi pentru plante sau chiar leagane pentru pisici. Pe Instagram sunt peste doua milioane de postari care contin hashtagul Macrame, iar YouTube-ul este plin de tutoriale.

Incepe o afacere bazata de concepte de viata

Te-ar putea inspira filosofia Hygge, care este starea de bine si confort a danezilor, considerati a fi cei mai fericiti europeni. Stilul Hygge imbina atmosfera unei camere cu lumanari cu mancarea gatita lent si savurata alaturi de apropiati si poate reprezenta o abordare pentru viitoarea ta afacere. Magazinele Tesco au implementat filosofia daneza, iar o firma britanica a inceput sa produca kitul Hygge, care contine uleiuri de baie si multe lumanari. Oportunitatile raman deschise: mancarea si cafeaua facute cu ingrediente scandinave sunt nise neexplorate la noi. Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi si sa te pliezi pe stilul Hygge.

Un alt curent este importat ceva mai recent in Europa si vine tocmai din Japonia. Kintsugi este o forma de arta, ce dateaza din secolul al XV-lea si consta in lipirea cioburilor ceramice cu un lac presarat cu pudra de aur, de argint sau de platina. Ideea din spate are o simbolistica puternica. Japonezii considera ca asa cum orice obiect ceramic spart poate fi reparat, la fel si un om aflat intr-o perioada grea a vietii poate fi salvat. Poti invata tehnica Kintsugi si sa te apuci sa vinzi opere de arta sau te poti axa pe partea metaforica a conceptului si sa o aplici prin diferite terapii destinate celor care trec prin momente dificile.

Orice ai decide sa faci, iti trebuie o doza de curaj, putina nebunie si un dram de noroc. Conteaza foarte mult sa gasesti ideea care ti se potriveste cel mai bine si sa faci tot posibilul sa o pui in practica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri