Producatorul american de solutii informatice pentru sectorul financiar-bancar, Misys Banking Systems a anuntat, joi, achizitionarea firmei romanesti Fino Capital, intr-o tranzanctie a carei valoare nu a fost facuta publica.

"Aceasta achizitie va creste potentialul de dezvoltare al companiei pe segmentul pietei de capital si va accelera ritmul de livrare al produselor", a declarat directorul diviziei de trezorerie si piete de capital din Misys Banking Systems, Ed Ho.

In urma preluarii, Misys Bannking Systems va pastra managementul si angajatii firmei romanesti, care vor fi implicati in dezvoltarea gamei de produse Misys Summit, destinata pietelor de capital, au mai declarat oficialii firmei americane.

Dan Stemate si Daniel Paunica, fondatorii Fino Capital, au declarat ca "echipa noastra are o relatie excelenta cu Misys si asteptam cu nerabdare sa integram pe mai departe eforturile noastre cu echipa grupului britanic", se arata intr-un comunicat Misys.

Misys Banking Systems are peste 1.200 de clienti in 120 de tari, majoritatea banci sau institutii de credit. Compania ofera softuri si solutii informatice pentru domeniul bancar, trezorerie si piete de capital. Aproape un sfert din imprumuturile comerciale din lume sunt realizate pe baza platformelor informatice facute de Misys.

Misys a avut in 2005 venituri de 245 milioane lire sterline si un profit brut de 44 de milioane lire sterline. Grupul are peste 2500 de angajati in toata lumea.