Potrivit liderului de sindicat al Ana Imep, Florin Stanculescu, in cursul zilei de luni au avut loc doua intalniri intre reprezentantii salariatilor si conducerea societatii, in urma carora ofertele de solutionare a revendicarilor angajatilor propuse de administratie nu au fost acceptate de sindicat.

"La a doua intalnire, care a avut loc luni dupa-amiaza, ni s-a promis o marire cu 80 de lei a salariului intr-o singura transa incepand cu 1 octombrie, restanta la prima de Craciun de anul trecut, de 215 lei, sa ne fie achitata in cursul lunii noiembrie si ni s-a mai promis un procent de cinci la suta cota de participare pentru fiecare salariat la profit, dar in schimb vor sa ne taie primele de Craciun si de Pasti, inclusiv prima de Craciun care urmeaza. Nu am acceptat aceste oferte, astfel ca salariatii raman in greva generala pe termen nelimitat. Deci maine (n.r. - marti) ne vom prezenta la ora 07.00 la serviciu, dar nu vom intra la lucru", a spus Florin Stanculescu.

El a spus ca salariatii din schimbul doi si trei nu lucreaza, precizand ca negocierile vor continua si marti, numai in conditiile in care administratia societatii Ana Imep va veni cu o noua oferta.

Aproximativ 400 de angajati ai societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, protestand in fata fabricii si cerand majorarea salariilor.

Citeste si:

Liderul sindicatului societatii, Florin Stanculescu, declara ca negocierile cu patronatul au intrat in impas dupa ce sindicalistii au cerut o majorare a salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie, iar administratia a oferit doar 20 de lei.

Ana Imep, fosta Fabrica de Motoare Electrice din Pitesti, a devenit in 1996 parte a grupului Ana Holding, controlat de George Copos.
Societatea, care are 540 de salariati, produce motoare electrice pentru electrocasnice si echipament auto.

Angajatii fabricii din Pitesti s-au aflat si anul trecut in greva, cerand si atunci majorarea salariilor.

Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 5,14 milioane lei, iar profitul net, de 3,9 milioane lei, va fi repartizat ca sursa proprie de finantare. Bugetul de venituri si cheltuieli din 2010 prevede o cifra de afaceri de 92,2 milioane lei si un profit brut de 4,3 milioane lei.
i.