Ministerul pentru IMM-uri, comert, turism si profesii liberale scoate la concurs, in 3 iulie, patru posturi de consilieri economici, doua in Germania si cate unul in Cehia si Macedonia in urma vacantarii acestora, a declarat, citat de NewsIn, directorul Directiei afaceri europene Mircea Toader.
"Perioada pana cand viitorii ocupanti vor fi instalati va fi de 2-3 luni, pentru ca este nevoie de instruirea lor", a spus Toader. Acesta a mai dezvaluit ca posturile de la Berlin si Bonn au mai fost scoase la concurs si in luna aprilie, dar nu s-a prezentat nicun candidat.

"Probabil ca acest fapt s-a datorat conditiilor destul de complexe. Pentru activitatea de comert exterior, pentru functia de ministru consilier este nevoie de o vechime de 14 ani, iar pentru cea de consilier economic, de 11 ani. in plus, este obligatoriu ca cel care ocupa postul sa vorbeasca atat limba gemnana cat si o alta limba de circulatie internationala", a precizat Toader.

Potrivit directorului general al DGAE, in cazul in care situatia se va repeta si niciun va opta pentru cele doua locuri, atunci mandatele actualilor consilieri vor fi prelungite. "Nu ne putem permite sa lasam functia neocupata, pentru ca trebuie sa asiguram continuitate. in plus, trebuie sa existe un protocol de predare-primire a gestiunii", a spus Toader.

In cazul in care candidatii care promoveaza examenul nu indeplinesc conditiile de experienta in activitatea de comert exterior pentru functia de ministru consilier sau consilier economic, acestia pot fi incadrati in functia de secretari economici I, II sau III, corespunzator vechimii acumulate in activitatea de relatii economice internationale, a adaugat Toader.

Cele patru posturi, de ministru consilier (Berlin), consilier economic (Bonn si Praga) si secretar economic (Macedonia) vor avea o durata de patru ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri