Grupul francez Axa a achizitionat un pachet majoritar de actiuni la compania de asigurari Omniasig Life, detinuta de Vienna Insurance Group.

Tranzactia, despre care a scris in premiera site-ul 1asig.ro, a avut loc la finalul anului trecut si este supusa aprobarii de catre CSA.

"Decizia a fost luata la finalul lunii decembrie, iar tranzactia ar putea sa se incheie in prima jumatate a acestui an, dupa ce vom primi aprobarile de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor", a declarat, potrivit NewsIn, Alexander Jedlicka, responsabil de relatii publice al VIG.

Axa, cel mai mare asigurator din Europa, era principalul nume mare care lipsea dintre jucatorii din piata de profil din Romania.

Cyrille de Montgolfier (foto), seful operatiunilor AXA din regiune, afirma recent ca grupul francez vrea sa intre in Romania pana in anul 2012, dupa ce a castigat cota de piata in Ucraina si Polonia.

Desi si-a manifestat de mai multe ori intentia de a face o achizitie pe piata romaneasca in ultimii doi ani, inclusiv prin incercarea de preluare a Unita sau a Asiban, care a fost cumparata in aprilie 2008 de rivalii francezi Groupama, Axa nu a gasit pana acum intrarea potrivita in Romania, fiind inca in cautare de oportunitati.

De altfel, in acest sens, Axa colaboreaza cu asiguratorul roman Astra Asigurari, prin divizia Axa Reinsurance a Axa Krankenversicherung AG, cele doua companii lansand in parteneriat, in luna mai a anului trecut., o polita de asigurare de sanatate premium, cu acoperire in strainatate.

In regiune, Axa deruleaza deja operatiuni in Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Ucraina, unde grupul are incheiat un parteneriat cu banca franceza BNP Paribas.

Omniasig Life a subscris in intervalul ianuarie-septembrie 2009 prime de peste 3,9 milioane euro, scaderea nominala in euro fiind de aproape 60%.

Alaturi de Omniasig Life, VIG este prezent in Romania prin alte patru companii: Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG.

Companiile din Romania membre ale VIG au inregistrat in primele trei trimestre din 2009 o scadere a subscrierilor de 8%, in moneda europeana, comparativ cu 3T/2008, pana la putin sub 456 milioane d eeuro, evolutie salvata de rezultatele pe clasa asigurarilor de viata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Un asigurator introduce sisteme telematice pentru a reduce tariful RCA