NetIQ a anuntat in Romania prin Scop Computers disponibilitatea unei noi versiuni a solutiei NetIQ Group Policy Administrator. Noua versiune, 4.6, imbunatateste capabilitatile de securitate si management pentru group policy. Datorita capabilitatilor extrem de puternice, Group Policies reprezinta o componenta cheie pentru Active Directory. Implementarea reala de politici de grup permite incadrarea in standarde si reglementari interne si externe, reduce numarul breselor de securitate si creeaza o retea mai fiabila.

Din pacate este foarte greu sa obtii maximum de eficienta din Active Directory, deoarece se pierde foarte mult timp pentru administrarea efectiva a politicilor de grup fara a acorda utilizatorilor drepturi excesive. De asemenea, stabilirea unor metode de control pentru change and release management, check-in\check-out si aprobarea de procese pentru politicile de grup si realizarea de simulari si analize what-if fara a afecta mediul real de lucru se face prin Active Directory intr-un mod destul de greoi. Solutia NetIQ permite administrarea politicilor de grup in mod mai eficient, imbunatatind in acelasi timp securitatea mediului Windows. Aceasta solutie asigura un management offline total al GPO-urilor printr-o consola centrala.

Printre principalele avantaje se numara cresterea nivelului de securitate Windows (eliminarea anumitor drepturi in AD), analiza avansata prin RsoP offline (simularea in mediu de test a noilor politici, fara a fi nevoie sa implementezi GPO-ul in mediu de lucru), precum si reducerea riscurilor la configurarea GPO-urilor prin verificarea automata a versiunii GPO-ului.

Versiunea Group Policy Administrator 4.6 furnizeaza noi capabilitati:

- Integrare cu IntelliPolicy for Clients de la Full Armor

- asigura posibilitatea de backup, restaurare si implementare de control al schimbarilor pentru toate noile setari de politici. Tehnologia IntelliPolicy furnizeaza noi capabilitati politicilor de grup si introduce noi politici ce nu sunt disponibile in sistemul nativ Windows:

- Rapoarte de analiza Point-in-Time (permite analiza la un anumit moment dat a mediului Group Policy si identificarea imediata a numarului de schimbari efectuate si a autorilor acestor schimbari)

- Offline Mirror - se creeaza automat o copie a mediului in zona offline, pentru editare si testare

- Verificari de consistenta - posibilitatea compararii unui GPO Master cu alte GPO-uri din sistem pentru a asigura o sincronizare completa

- Baza de informatii GPO integrata - link-uri catre descrieri de GPO-uri ce permit unor administratori non-GPO sa urmareasca rapoarte asupra GPO-urilor

- Suport pentru comunicatie IPsec.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri