Locurile de munca pentru care vei avea nevoie de aptitudini in Inteligenta Artificiala vor creste cu 400% pana in 2020. “Unii guru in marketing spun chiar ca, daca un om nu poate lua o anumita decizie intr-o secunda, computerele ar putea sa ii inlocuiasca. Evident, sunt si unii care spun ca job-urile nu se vor schimba, modificandu-se doar modalitatile in care muncesti”, spune Ales Simoncic, technical sales leader Lenovo DCG SEE.

Oficialul companiei a prezentat cateva date interesante atat pe plan global, cat si local, despre piata serverelor. Astfel, universul digital se dubleaza la fiecare doi ani, Internet of Things ajungand pana in 2020 la 20 de miliarde, dublu fata de prezent.

80% dintre datele stocate digital sunt nestructurate. “A avea o fundatie solida este esential – trebuie sa iei in calcul cybersecurity, este obligatorie transformarea digitala si cantitatea si calitatea care imping business-ul. Viteza intrarii pe piata si serviciile oferite sunt esentiale”, subliniaz oficialul Lenovo.

27% dintre companii vor folosi Blockchain pana in 2020, in timp ce 72% dintre companii vor dezvolta strategii de transformare digitala in urmatorii doi ani. Totodata, vom asista la o crestere de 50% in adoptia A.I. si a tehnologiilor cognitive.

52% dintre companii trebuie sa creeze o platforma mai flexibila, in timp ce 49% dintre companii au acces (doar) la un buget strict. 39% dintre companii pe plan global doresc sa lucreze cu parteneri mai de incredere.

Lenovo este compania cu cea mai mare crestere pe servere din lume, o evolutie de la an la an de 48,6%, ocupand locul 4 mondial ca provider de servere, conform Gartner. Compania vinde, in medie, 100 de servere pe ora.

Cu toate acestea, in Romania are o cota de piata de doar circa 12% - peste Grecia (5-6%), dar sub Slovenia (25%).

“Fiind o zona destul de subdezvoltata, nefiind o mostenire pe care trebuie sa o protejam, putem sa venim cu idei noi, tehnologii noi – deci oportunitatea este chiar mai mare decat in piete dezvoltate. Piata serverelor in Romania este de 45,6 milioane de dolari in 2018, urmand sa creasca pana la 46,3 milioane de dolari in 2020”.

Practic, piata ramane aproape neschimbata, deci daca vrei sa cresti, trebuie sa iei cota de piata din alte parti. “Asa ca angajam mai multi oameni, printre altele”, spune oficialul Lenovo.

In Romania, Lenovo are circa 125 de angajati, majoritatea fiind dezvoltatori software. Lenovo intentioneaza ca pana la finalul lui 2019 sa ajunga la 250. Majoritatea noilor angajati vor fi ingineri. Pe partea de servere, compania nu are in tara decat doi angajati, dezvoltand data center group in tara practic de la zero. “Am inceput cu o cota de piata de 3-5%, acum doi ani, in prezent depasind 10%. Diferenta am facut-o pentru ca am reusit sa convingem clientii sa creada in noi, sa adunam o masa de parteneri “Lenovo addicted”, ajutandu-ne sa ne crestem imaginea, interactiunea cu ei”.

Sectorul public reprezinta sub 30% din clientii pe servere ai Lenovo. "Vom evolua, odata cu piata care este in crestere. De asemenea, am stabilit deja o baza de clienti care inspira incredere", spun reprezentantii companiei chinezesti.

Citeste aici mai multe informatii despre strategiile Lenovo pe termen scurt si mediu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri