Piata telefoanelor mobile din China a ajuns la 120 de milioane de unitati vandute in 2006, cu 40% mai mult fata de 2005, a declarat, duminica, un responsabil al Asociatiei de Telecomunicatii Mobile din China, citat de agentia Chine Nouvelle.

Directorul adjunct al Asociatiei, Xie Linzhen, a estimat ca, in 2007, vanzarile vor creste cu inca 25%, pana la 150 de milioane de unitati, impunand, astfel, China drept una dintre principalele piete de acest fel din lume.in China s-au produs, in 2006, 450 de milioane de telefoane portabile, dintre care 350 de milioane au fost exportate, a adaugat oficialul chinez.

Potrivit ministrului chinez al informatiilor, citat de catre Chine Nouvelle, gigantii telefoniei mobile, printre care Nokia si Motorola au inregistrat cele mai mari castiguri, in timp ce producatorii chinezi nu au vandut decat 50 de milioane de unitati, in China si in strainatate.

Numarul utilizatorilor de telefoane portabile a crescut, in 2006, la 461 de milioane, respectiv cu 68 de milioane mai multi decat in 2005.

"Utilizatorii chinezi isi cumpara un nou telefon mobil, in medie, la fiecare 21 de luni", a declarat Xie, potrivit Chine Nouvelle.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Confiscari masive la frontiera: de la jucarii la lenjerie
Setari Cookie-uri