La finalul anului 2019, Google confirma intenția de a cumpăra Fitbit, achiziție care s-a finalizat la începutul anului 2021. În urma finalizării acestui proces, biroul Fitbit din București a devenit parte din Google România. Am discutat cu Lavinia Neagoe, Bucharest Site Tehnology Lead la Fitibt, despre ce s-a schimbat după această achiziție si ce le recomandă celor care vor să vină să lucreze alături de ea la noile dispozitive inteligente ale companiei.

Biroul din București al Fitbit a fost deschis în luna septembrie a anului 2017, fiind considerat cel mai important proiect de cercetare și dezvoltare gândit în Europa de către compania de dispozitive inteligente pentru măsurarea activităților fizice și a stării de sănătate. Deschiderea avea loc la câteva luni după ce compania americană cumpăra startup-ul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch

”În februarie 2021, achiziția Fitbit de către Google s-a finalizat, achiziție în urma căreia biroul Fitbit din București a devenit cel mai mare birou Google din EMEA(Europa, Orientul Mijlociu și Africa) pe zona de dispozitive wearables(...) În urma acestei tranziții, avem acces la mai multe tehnologii, care ne ajută să dezvoltăm mai repede și să inovăm pentru noua generație de produse”, precizează Lavinia Neagoe într-un interviu acordat wall-street.ro.

Un prim rezultat concret al acestei integrări a Fitbit în Google se observă în noile dispozitive lansate de către companie, respectiv brățara fitness Inspire 3 și ceasurile Versa 4 și Sense 2.

Versa 4 și Sense 2 sunt echipate cu numeroase funcționalități care oferă informații relevante despre activitatea cotidiană: de la puls și înregistrarea activității sportive până la detectarea tipului de mișcare (mers, alergare), monitorizarea somnului și a stresului. Durata bateriei celor două ceasuri inteligente de la Fitbit este de peste șase zile, fiind echipate cu funcționalitatea de încărcare rapidă, ce oferă o zi de viață a bateriei printr-o încărcare de 12 minute.

Trackerul Inspire 3 înregistrează activitatea fizică a purtătorului, de la drumul către locul de muncă până la exerciții fizice precum dans sau alergare. Dispozitivul oferă informații despre zonele de minute active, caloriile consumate, distanța parcursă, puls și pașii făcuți. De asemenea, îi amintește utilizatorului să facă mișcare în perioade mai lungi de inactivitate, ceea ce este benefic metabolismului. Apoi, în antrenamentele sportive, utilizatorul poate vedea când intră în zona de puls în care arde calorii, face efort cardio sau cea de efort maximal, pentru a ști cât de intens este antrenamentul.

Purtat în timpul nopții, Inspire 3 va oferi date despre calitatea somnului, prin Stagii de somn și scorul de somn.


Foto: Ceasurile Versa 4 și Sense 2.

„Produsele sunt integrate cu ecosistemul Google, iar în perioada următoare vor îngloba soluții precum Google Pay sau Google Maps”, explică Lavinia Neagoe.

Reprezentanta Fitbit precizează că o altă schimbare apărută în urma achiziției ține de faptul că biroul din București lucrează la produsele Pixel ale Google. La începutul lunii octombrie, Google a anunțat în cadrul unui eveniment lansarea ceasului inteligent Google Pixel Watch, la a cărui dezvoltare a contribuit și biroul local al Fitbit.

”Din biroul din România se lucrează direct la aceste produse. De la partea de sistem de operare până la partea de aplicație mobilă și cea de platforme de back-end care susțin întregul ecosistem Fitbit și Google Pixel”, explică Lavinia Neagoe.

Unul dintre departamentele biroului Fitbit din România este cel care se concentrează pe partea de R&D, considerat de Lavinia esențial pentru orice companie care vrea să inoveze.

”Este un departament esențial pentru orice companie care își dorește să inoveze. Ea trebuie să investească în zona de Research & Development(R&D). Avem această componentă în biroul din România”, adaugă Lavinia Neagoe.

Una dintre ultimele inovații ale companiei a fost înglobarea în dispozitive a unei soluții ce permite detectarea fibrilației atriale. Este vorba despre algoritmul PPC(photoplethysmography), care va sta la baza funcției de detecție și notificare a ritmului cardiac neregulat.

Pentru cei care vor să lucreze la Fitbit, devenind astfel parte din echipa Google, centrul din București are mai multe locuri de muncă vacante, printre care:

  • Software Engineering Manager, Embedded Ecosystem Experiences
  • Senior Android Software Engineer, Fitbit Device Management
  • Android Software Engineer, Fitbit Nutrition Team
  • iOS Software Engineer, Fitbit Device Management
  • Technical Program Manager, Mobile Apps, Fitbit Operating System
  • Executive Business Partner, Fitbit Device Experiences
  • Backend Software Engineer, Google Research, Fitbit

”Avem workshop-uri dedicate carierei pe care le facem o dată pe trimestru, în care angajați ai Google joacă rolul de intervievator și de intervievat. Astfel, exemplificăm modul în care se desfășoară un interviu la Google. Facem acest lucru pentru diverse posturi vacante(...) Le-aș recomanda celor care vor să se angajeze la Google, indiferent de post, să fie foarte deschiși, să se vadă faptul că sunt pasionați de ceea ce fac, să transmită faptul că sunt pasionați de ceea ce fac ”, precizează Lavinia Neagoe.

Workshop-urile sunt deschise pentru oricine dorește să participe, fiind desfășurate online. Modul de lucru este unul hibrid la biroul Fitbit din București, respectiv 3 zile de la birou și 2 de acasă.

Acest transcript (articol) a fost realizat cu ajutorul soluției software Vatis Tech care asigură cea mai bună acuratețe în limba română. 95%+.

Sursa foto: Fitbit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri