Internet Mall, unul dintre cei mari retaileri online din Cehia, a vandut un pachet de actiuni, in valoare de 28 de milioane de euro catre fondurile de investitii Intel Capital Invest si 3TS Capital Partners.

Oficialii celor doua fonduri de investitii considera ca retailerul online nu a atins inca potentialul maxim de crestere nici pe piata din Cehia, dar nici pe alte piete din regiune. Internet Mall a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 55 milioane euro, in crestere de la 40 de milioane cat a inregistrat in 2006.

Internet Mall activeaza si pe pietele din Germania, Polonia, Ungaria si Slovacia si are peste 45 de magazine online in regiune cu aproximativ 1.200 de categorii de produse la vanzare. Retailerul are peste 500.000 de clienti inregistrati si aproximativ 100.000 de utilizatori zilnic, potrivit datelor publicate de companie. Veniturile consolidate ale grupului s-au ridicat, in anul fiscal incheiat la 31 mrtie 2008, pana la 90 de milioane de dolari.

Jiri Benes, director de investitii al 3TS Capital Partners, apreciaza ca piata de comert online va creste mult in Europa Centrala si de Est, pe masura ce clientii se vor familiariza cu modul de comandare online a produselor si vor aprecia avantajul comenzilor online.

3TS a intrat si pe piata romaneasca, cu fondul 3TS-Cisco Growth Fund III, care a facutk, anul trecut, parte dintr-un consortiu ce a achizitionat 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen contra sumei de doua milioane de dolari.

Intel Capital, divizia de investitii a producatorului de microcipuri Intel Corporation, cauta sa investeasca in afaceri cu concepte viabile si de viitor, potrivit oficialilor. Fondul a anuntat opt investitii noi, in valoare de peste 60 milioane de dolari. Companiile care au beneficiat de finantare Intel sunt furnizorul indian de continut educational online Vriti Infocom, retailerul online din Cehia, Internet Mall, Accertify, companie americana ce se ocupa de servicii de securitate online, dezvoltatorul de software TOA Technologies, Grid Net, portalul online de sanatate HealthiNation, site-ul latino-american de socializare online Vostu si furnizorul de televiziune prin internet Veoh Network.

Intel Capital a investiti, in primul trimestru al anului, aproximativ 83 de milioane de dolari in 36 de business-uri din intreaga lume, circa 81% din investitii fiind facute in afara Americii de Nord.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Antreprenorii romani au descoperit tara in care afacerile lor prospera