Termenii tranzactiei nu au fost dati publicitatii, iar preluarea este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, urmand sa se finalizeze in a doua jumatate a lunii iunie.

Asistenta juridica pe tranzactie a fost oferita de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii pentru cumparator si de societatea Sfiraiala & Asociatii pentru vanzator, iar KPMG a fost consultantul financiar al GED.

Prin noua tranzactie, GED urmareste dezvoltarea celui mai mare furnizor de servicii de turism din Romania, care sa ii permita extinderea activitatii si in alte piete din Europa de Est, a anuntat fondul de investitii.

In opinia GED, segmentul online va inregistra cresteri de doua cifre procentuale, pe fondul cererii acestui tip de servicii.

Paravion va ramane compania online a grupului care ofera bilete de avion, rezervari de hotel si inchirieri de masini, mentinandu-si numele si operand independent de Happy Tour, care opereaza la nivel corporate. Paravion.ro a inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane euro in 2009 si asteapta o crestere de pana la 7 milioane de euro in 2010.

Proiectul va fi dezvoltat impreuna cu echipa din prezent a Paravion, inclusiv Remus Visan, unul dintre fostii proprietari ai Paravion.ro, care s-a alaturat Paravion.ro in pozitia de director general adjunct.

GED este un grup independent de capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED se situeaza pe un palier de mijloc in piata, administrand fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

Fondul spaniol de investitii are in portofoliu grupul Infopress, agentia de turism Happy Tour, reteaua de magazine telecom Fonomat, furnizorul de echipamente medicale Diamedix, Total Eurobusiness (proiecte de cogenerare energetica) si grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding.

GED a preluat recent controlul a 92% din capitalul social al grupului Infopress, cea mai mare companie de servicii tipografice din Romania, intr-o tranzactie de peste 12 milioane de euro.

Fondul de private equity va mai investi pana la finalul anului 20-25 de milioane de euro in tranzactii noi, dar si in companiile care fac parte deja din portofoliul companiei, a declarat recent pentru Wall-Street, Anca Ionescu, deputy managing director al GED pentru Romania.