Guvernul Italiei vrea sa reduca in urmaorii ani somajul din randul tinerilor de la 40,5% in prezent la mai putin de 30%, prin scutiri de taxe si introducerea de noi contracte de munca pentru angajatii tineri, a declarat premierul italian, Enrico Letta.

Rata generala a somajului din Ialia si cea din randul tinerilor au atins in aprilie niveluri record. Reducerea somajului in timp ce Italia se confrunta cu cea mai lunga recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial nu va fi probabil o misiune usoara, scrie cotidianul New York Times, citat de Mediafax.

"Scopul nostru este sa coboram somajul sub 30%", a declarat Letta.

Premierul, in functie de doua luni, a facut din combaterea somajului o prioritate a guvernului si a impus-o ca tema centrala la reuniunea Consiliului UE de la sfarsitul lunii iunie.

Guvernul analizeaza un plan de "rotire a generatiilor", in cadrul caruia angajatii in varsta vor avea un program mai redus si vor fi mentori pentru tinerii care intra pe piata muncii.

Angajatorii ii vor plati mai putin pe tineri, iar statul va finanta contributiile sociale pentru angajatii cu varste mai inaintate care intra in program.

Executivul se va concentra pe reducerea taxelor pentru cei care obtin prima slujba si pe diminuarea taxelor in general, a spus el. Autoritatile analizeaza, de asemenea, schimbarea legilor care limiteaza folosirea angajatilor temporari si reglementeaza ucenicia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Efectele insecuritatii locului de munca: de la stres la depresie