Reprezentantul trimis de Kremlin la Kiev sa medieze negocierile intre autoritati, opozitia ucraineana si reprezentantii UE a refuzat sa semneze documentul referitor la solutionarea crizei, potrivit unei surse apropiate negocierilor, citata de Interfax Ukraine, relateaza BBC News online.

Vladimir Lukin, trimis la Kiev de catre presedintele rus Vladimir Putin, a refuzat sa semneze acordul menit sa puna capat violentelor si sa solutioneze criza, potrivit acestei surse.

Insa agentia nu a obtinut o confirmare oficiala in acest sens, precizeaza BBC, citat de Mediafax.

Sikorski: Negocierile menite sa puna capat crizei din Ucraina, intr-o faza "delicata"

Negocierile menite sa puna capat crizei din Ucraina sunt intr-o faza "delicata", a declarat vineri seful diplomatiei poloneze Radoslaw Sikorski, relateaza AFP.

"Moment delicat cu privire la acordul asupra solutionarii crizei din Ucraina. Toate partile este necesar sa aiba in vedere ca un compromis nu poate fi multumitor 100%" pentru toti, a scris ministrul intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, dupa ce s-a intalnit cu presedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Intr-un al doilea mesaj postat pe Twitter, ministrul a precizat ca este "in drum, impreuna cu ministrul german Frank-Walter Steinmeier, sa intalneasca militanti in Piata Maidan, pentru a discuta despre proiectul de acord" negociat vineri dimineata cu Ianukovici.

Presedintele ucrainean a anuntat alegeri prezidentiale anticipate, o reforma constitutionala si formarea unui guvern de unitate nationala, tot atatea concesii majore in urma baii de sange care a avut loc joi in centrul Kievului.

Totodata, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anuntat un scrutin prezidential anticipat, o reforma constitutionala si formarea unui guvern de unitate nationala, tot atatea concesii majore in urma baii de sange de joi, in centrul Kievului, relateaza AFP.

"Anunt lansarea unei proceduri in vederea unor alegeri prezidentiale anticipate", a declarat presedintele ucrainean, citat intr-un comunicat, fara sa precizeze o data in acest sens.

"Lansez, de asemenea, procesul de revenire la Constitutia din 2004" care reducerea puterea presedintelui in favoarea Guvernului si Parlamentului, dar si formarea unui "guvern de unitate nationala".

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri