O furtuna extrem de puternica s-a abatut asupra Islandei, insula pe care a lovit-o cu rafale de 255 de kilometri pe ora. A fost emis cod ros de vreme rea, iar meteorologii au fost uimiti de forta vantului. S-au asteptat chiar sa fie doborat recordul de 261 de kilometri pe ora, inregistrat acum 25 de ani, scrie Digi24.

In capitala Reykjavik, oamenii s-au tinut cu greu pe picioare, in timp ce mai multe acoperisuri au fost luate pe sus. In unele zone, unitatile de invatamant au fost inchise, alimentarea cu electricitate a fost intrerupta, iar transportul in comun, suspendat. Meteorologii isi regandesc reperele acum, pentru ca vremea nu mai sta deloc in standarde. Uraganele tot mai devastatoare, ghetarii care devin simple cuburi de gheata plutuitioare, iernile care se transforma in veri toride, toate formeaza un tablou inspaimantator, pe care oamenii nu stiu cum sa-l priveasca, altfel decat cu teama.

Bogdan Antonescu, expert in fenomene extreme, a explicat la Digi24 ca este vorba despre curenti de altitudine ale caror caracteristici se vor schimba odata cu schimbarea temperaturilor.

Cu cat schimbarea de temperatura e mai mare, cu atat curentul de altitudine poate fi mai mare. Unele consecinte pot fi nebanuite”, a spus Antonescu.

Expertul a precizat ca rafalele de 250 km ora sunt un fenomen asemanator cu uraganele.

„Aceste furtuni extratropicale sunt echivalentul uraganelor. Dennis (ultima furtuna care a lovit Europa – n.r.) are structura unei bombe ciclogenetice, adica o furtuna care se adanceste foarte rapid, vantul devine foarte puternic. In viitor ne putem astepta la astfel de furtuni, cu intensitate mai mare.”, a explicat Bogdan Antonescu.

Sursa foto: Images By Kenny/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri