Un bărbat din satul sud-african KwaHlathi a făcut o descoperire care a atras mii de oameni din regiune, în speranța că se vor îmbogăți, generând o „goană după diamante” în regiunea respctivă, relatează BBC.

Bărbatul în cauză a escavat, accidental, un bolovan care conținea și o bucată de rocă ce părea a fi un diamant. Vestea s-a dus rapid în regiune, iar terenul pe care a fost făcută descoperirea a fost invadat de „vânătorii de diamante”.

Africa de Sud este recunoscută la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume, așa că nu ar fi o surpriză dacă rocile descoperite în zonă chiar ar fi diamante.

Autoritățile sunt sceptice în privința naturii acestor „pietricele” potențial valoroase descoperite în apropierea satului KwaHlathi. Guvernul a anunțat că va trimite geologi și experți pentru a analiza rocile și pentru a stabili dacă este vorba, într-adevăr, despre diamante.

Deocamdată, terenul se află pe un domeniu public, iar cum nu sunt restricții de exploatare, mii de sud-africani au venit cu speranța că se vor îmbogăți peste noapte.

Citeste si:
Goana după diamante din Africa de Sud, o mare dezamăgire | Nu erau...
Goana după diamante din...

Câțiva dintre cei care au avut norocul să descopere câteva astfel de roci s-au arătat încântați, spunând că le-ar putea schimba definitiv viețile.

Dacă aceste roci chiar sunt diamante adevărat m-ar ajuta enorm pe mine și familia. Cu toții avem nevoie de stabilitate financiară și toată lumea vrea să reușească în viață”, a declarat o tânără pentru cei de la BBC.

Alții s-au arătat interesați de lucruri mai simple, cum ar fi o vacanță cu familia. Doi tineri mai entuziaști au spus că vor cheltui banii „în cluburi și pe mașini”.

VIDEO | Mii de sud-africani, în goana după diamante.

Citeste si:
TOP patru destinații de vizitat într-o viață
TOP patru destinații de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri