Miniștrii Apărării țărilor membre NATO și UE s-au întâlnit la baza americană Ramstein, din sud-vestul Germaniei, pentru a discuta despre sprijinul pe care îl vor acorda Ucrainei în continuare. La întâlnire, Germania a renunțat la politica de reținere în privința armamentului pe care îl va trimite în Ucraina și a autorizat furnizarea a circa 50 de tancuri antiaeriene Gepard Flakpanzer.

Deținute în depozit în ultimul deceniu, tancurile vor fi actualizate tehnic înainte de a fi expediate în Ucraina, scrie BBC.

Germania a avut de multă vreme o politică de a nu trimite arme grele în zonele de conflict, dar guvernul său a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a oferi mai mult ajutor Kievului.

În plus, Christine Lambrecht, ministrul apărării al țării, a declarat că Germania va face tot ce e posibil pentru a oferi ajutor constant Ucrainei, în această perioadă.

"Am livrat rachete antitanc, Stingere şi alte echipamente despre care nu am discutat niciodată public pentru ca livrările să se poată face rapid", declara și şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, într-o conferinţă de presă la Riga cu omologul său leton Edgars Rinkevics.

Întrebată dacă Germania va trimite şi sistemul său de artilerie Panzerhaubitze 2000 - despre care unii experţi afirmă că Ucraina are nevoie pentru a lansa un contraatac împotriva forţelor ruse din Donbas.

Șefa diplomaţiei germane a precizat că Germania îi va instrui pe militarii Kievului să utilizeze şi să întreţină diferite sisteme avansate pe care le-ar putea obţine sau cumpăra de la alte state aliate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri