Orasul american in care unul din doi locuitori este somer

Rata somajului din orasul american Detroit ar putea ajunge la 50% din locuitorii capabili de munca, ceea ce infirma datele preliminare ale Biroul American de Statistica, care anuntau o scadere la 27% a acestei rate.
Datele oficiale ale guvernului american nu includ angajatii part-time care doresc un job full-time, sau lucratorii "descurajati", ce au renuntat sa mai caute locuri de munca, scrie publicatia Detroit News.

Estimarea a fost prezentata si de catre primarul orasului, Dave Bing, in cadrul unui summit de la Casa Alba, ce a avut loc in urma cu o saptamana.

"Rata somajului in statul Michigan este de 15%, in Detroit este de 30% dupa datele oficiale, dar in realitatea se poate apropia de 50%", a declarat Bing. "Locurile de munca reprezinta cheia de revitalizare a orasului Detroit. Statisticile arata doar o parte din situatie, dar nu ne putem departa de realitatea care inseamna nevoia de locuri de munca si investitii", a declarat primarul Detroit-ului.

Cifrele alarmante venite din partea oficialilor orasului sunt sustinute de un alt set de date ale Biroului American de Statistica, in contrast cu imaginea pozitiva de angajare la nivel national. Rata somajului in zona metropolitana a Detroit a crescut cu 7,3% intr-un an, cea mai mare crestere din intreaga tara. De asemenea, Michigan este statul cu cea mai mare rata a somajului la nivel national - 15,1%.

Orasul Detroit este unul dintre dintre cele mai importante centre industriale din Statele Unite, in care isi au sediul central importanti producatori din industria auto ca General Motors, Ford si Chrysler. Populatia orasului Detroit trece printr-o perioada dificila dupa ce industria auto a fost una dintre ariile cele mai afectate de criza.

Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj din SUA a crescut peste asteptari in saptamana incheiata la 5 decembrie, pana la 474.000, a anuntat, Departamentul American al Muncii.

Economistii se asteptau la o medie de 460.000 de cereri. In saptamana anterioara, numarul americanilor care semnasera cereri initiale de ajutor de somaj scazuse la cel mai mic nivel din ultimul an, de 457.000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Raport Oficial: Cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din Germania
Setari Cookie-uri