Doodle-urile afisate pe motorul de cautare al companiei au castigat popularitate de-a lungul anilor, numarul acestora apropiindu-se de 1.000. Printre ele s-au numarat doodle-uri ce sarbatoreau o mare inventie, un om de stiinta, zile de nastere si de moarte si date importante din istorie. In 2011 au fost circa 200 de doodle-uri, in 2010 compania americana plasand circa 270.

Inainte de lansarea companiei, Page si Brin s-au intalnit la Universitatea Stanford in 1995 si au decis in scurt timp sa lanseze un motor de cautare numit BackRub, in ianuarie 1996. In scurt timp cei doi au reevaluat numele (si logo-ul nu tocmai “catchy”) si au ales sa numeasca motorul Google, o joaca matematica pornind de la “googol”, care reprezinta cifra 1 urmata de 100 de zero-uri. Numele sublinia perfect misiunea companiei de a crea un spatiu practic infinit de resurse web. Si au reusit acest lucru.

In cei 13 ani, Google a devenit sursa principala de cautare pe Internet. Auzi in jurul tau oameni in varsta care iti spun sa “cauti pe Google” pretul unui baston, vezi langa tine pusti care “ciupesc” ecranele ultimelor terminale Google Android si, uneori, iti gasesti prieteni in “cercurile Google+”.