Cel mai folosit motor de cautare din lume, Google, a implinit marti 13 ani de la infiintare. Pentru a sarbatori, compania si-a autodedicat un doodle pe motorul de cautare. Ziua exacta a infiintarii companiei este de fapt 4 septembrie 1998, cand Larry Page si Sergey Brin au inaintat documentele necesare pentru infiintarea companiei Google, nsa, de-a lungul anilor, gigantul american si-a sarbatorit ziua pe 27 septembrie.
Doodle-urile afisate pe motorul de cautare al companiei au castigat popularitate de-a lungul anilor, numarul acestora apropiindu-se de 1.000. Printre ele s-au numarat doodle-uri ce sarbatoreau o mare inventie, un om de stiinta, zile de nastere si de moarte si date importante din istorie. In 2011 au fost circa 200 de doodle-uri, in 2010 compania americana plasand circa 270.




Inainte de lansarea companiei, Page si Brin s-au intalnit la Universitatea Stanford in 1995 si au decis in scurt timp sa lanseze un motor de cautare numit BackRub, in ianuarie 1996. In scurt timp cei doi au reevaluat numele (si logo-ul nu tocmai “catchy”) si au ales sa numeasca motorul Google, o joaca matematica pornind de la “googol”, care reprezinta cifra 1 urmata de 100 de zero-uri. Numele sublinia perfect misiunea companiei de a crea un spatiu practic infinit de resurse web. Si au reusit acest lucru.

In cei 13 ani, Google a devenit sursa principala de cautare pe Internet. Auzi in jurul tau oameni in varsta care iti spun sa “cauti pe Google” pretul unui baston, vezi langa tine pusti care “ciupesc” ecranele ultimelor terminale Google Android si, uneori, iti gasesti prieteni in “cercurile Google+”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri