Dupa doua saptamani de scaderi abrupte, mesajele transmise aseara de Rezerva Federala au calmat pietele financiare. Bursele din America si Asia au terminat cu aprecieri sedintele iar in Europa ziua a inceput cu verde pe indici.
Bursa de la New York a inchis in urcare, dupa o sedinta volatila, investitorii incercand sa inteleaga mesajele transmise de Rezerva Federala (Fed) privind economia dupa doua saptamani de scaderi abrupte pe pietele din intreaga lume, transmite Mediafax.

Cumpararile au accelerat pe finalul zilei, iar indicele S&P 500 a inregistrat cea mai buna sedinta din ultimii doi ani, dupa o prabusire de aproape 17% in ultimele doua saptamani.

Piata si-a inversat directia de sase ori dupa ce banca centrala americana a anuntat ca va mentine dobanzile la zero pentru inca doi ani.

Actiunile bancare au revenit puternic dupa pierderile recente, iar indicele sectorului financiar a inchis cu un castig de 6,7%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 3,98%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 4,74%. Piata Nasdaq a castigat 5,29%.

Rulajul a fost din nou unul neobisnuit de ridicat, ca si luni, dublu fata de media zilnica a acestui an.

Sedinta de luni a fost prima dupa retrogradarea ratingului de credit al SUA de catre agentia S&P de la AAA la AA+. Bursele din intreaga lume au inregistrat scaderi abrupte, iar indicele S&P 500 al pietei americane a avut cea mai proasta zi din decembrie 2008.

Bursele europene au deschis miercuri in urcare, dupa ce Rezerva Federala a SUA a anuntat ca va mentine dobanzile aproape de zero si va lua masuri pentru sustinerea cresterii economice, transmite Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,8% pana la ora 8:02 la Londra (10:02 ora Romaniei).

Indicele a pierdut 19% de la maximul acestui an, atins pe 17 februarie, din cauza crizei datoriilor de stat din Europa si, mai recent, pe fondul temerilor privind situatia economica din SUA.

Bursele din Asia au recuperat miercuri o parte din pierderile din ultima perioada, in urma revenirii actiunilor de pe Wall Street, dupa ce Rezerva Federala a promis ca va mentine dobanzile la aproape zero pentru cel putin inca doi ani.

Investitorii au ramas insa prudenti in privinta implicatiilor comentariilor Fed, care anticipeaza ca economia SUA va ramane intr-o situatie slaba pentru o perioada mai indelungata decat se anticipa. Cererea pentru active sigure, precum aurul si francul elvetian, a ramas astfel solida.

Bursele din intreaga lume au scazut puternic de la inceputul lunii august, din cauza temerilor privind reintrarea Statelor Unite si a economiei globale in recesiune, perspectiva intarita vineri seara de decizia Standard & Poor's de a reduce pentru prima data in istorie ratingul SUA de la triplu-A. Criza datoriilor de stat din zona euro a ramas in prim plan, fiind in continuare un factor de incertitudine si instabilitate pentru piete.

Indicele MSCI All-Country World a stagnat miercuri si este cu 16% sub varful acestui an, atins in luna mai.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in urcare cu 1,1%, iar indicele MSCI Asia-Pacific al burselor asiatice a crescut cu 2,9%, propulsat de sectorul materiilor prime, care a crescut cu peste 3,5%.

Actiunile de pe Wall Street au crescut puternic marti, in cea mai buna sedinta din ultimii doi ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri