Admiterea la tranzactionare a STK Emergent se discuta pe 29 iulie

Consiliului Bursei va analiza marti, 29 iulie, in prezenta reprezentantilor societatii, admiterea la tranzactionare a fondului inchis de investitii STK Emergent, administrat de STK Financial.

Fondul STK Emergent are o politica de investitii orientata spre piata actiunilor financiare si imobiliare.

"Strategia de listare la Bursa a fost stabilita prin documentele constitutive ale Fondului inca de la infiintarea acestuia. Ne bucuram ca investitorii nostri au avut incredere in strategia propusa si au sprijinit fondul STK Emergent", a declarat Nicolae Pascu, presedintele societatii de administrare a investitiilor STK Financial.

STK Emergent este implicat si pe piata dezvoltarilor imobiliare, prin vehiculul de investitii imobiliare STK Properties, infiintat in octombrie 2007 si detinut in proportie de 99,99% de STK Emergent.

STK Properties dezvolta, in prezent, un proiect rezidential in Cluj-Napoca cu o valoare de piata estimata la 50 milioane euro, care ar urma sa fie finalizat in doi ani.

"Administratorii fondului isi propun la acea data listarea firmei dezvoltatoare la Bursa de Valori Bucuresti", se mentioneaza in comunicatul fondului.

In luna martie, Nicolae Pascu declarase, pentru NewsIn, ca titlurile STK Emergent vor fi tranzactionate pe Bursa la o valoare superioara activului net unitar, urmand ca, dupa listarea STK Properties, cotatia titlurilor sa urce de trei ori fata de active.

In opinia presedintelui societatii de administrare, STK se poate compara cu fondurile de pe bursele externe, spre exemplu cu fondurile de tipul "investment trust" in sectorul imobiliar (REIT-urile din America), care se tranzactioneaza la un raport pret/valoare contabila de 2,5.

STK Emergent a derulat, in perioada 19 februarie-10 martie, o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond in vederea tranzactionarii la Bursa, la care investitorii au subscris doar 42,8% din titlurile puse in vanzare, situatie generata, potrivt presedintelui fondului, de conjunctura internationala nefavorabila, care i-a descurajat pe investitori.

Fondul inchis de investitii STK Emergent avea, la sfarsitul lunii mai, active de 114,6 milioane lei, ceea ce corespundeau unei cote de piata de 63%.

Fondul STK Emergent avea la sfarsitul lunii mai 300 de investitori, in timp ce la nivelul intregii industrii a fondurilor inchise erau inregistrati 461 de investitori, potrivit datelor furnizate de AAF.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri