Broker Cluj, singurul intermediar listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), este in discutii pentru a dobandi calitatea de formator de piata (market-maker) pe derivatele pe cursul euro/leu de la BVB, a declarat Grigore Chis, directorul general al Broker.
"Suntem doar in faza de discutii cu reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti pentru a intra market-makeri pe derivatele EURO/RON", a spus directorul Broker Cluj, potrivit NewsIn.

Broker a devenit la mijlocul lunii august formator de piata si pe derivatele euro/ron tranzactionate la Bursa din Sibiu (Sibex), piata unde firma de brokeraj mai are deja aceasta calitate pe derivatele Petrom.

Pe de alta parte, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) banca RBS este singurul formator de piata pe derivatele valutare pe cursul monedei europene.

Formatorul de piata (market-maker) reprezinta un participant individual desemnat de catre o bursa sa mentina lichiditatea si continuitatea in procesul de tranzactionare. Formatorii de piata sunt interesati de obtinerea unui profit avand rolul de a stabili pretul instrumentelor tranzactionate.

Market makerii sunt obligati, chiar daca nu exista investitori interesati, sa tranzactioneze, sa coteze in permanenta bid-ul si ask-ul, (oferta si cererea) pentru fiecare instrument financiar desemnat, sa actualizeze preturile, incheind de asemenea tranzactii la preturile introduse.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri