"Suntem doar in faza de discutii cu reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti pentru a intra market-makeri pe derivatele EURO/RON", a spus directorul Broker Cluj, potrivit NewsIn.

Broker a devenit la mijlocul lunii august formator de piata si pe derivatele euro/ron tranzactionate la Bursa din Sibiu (Sibex), piata unde firma de brokeraj mai are deja aceasta calitate pe derivatele Petrom.

Pe de alta parte, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) banca RBS este singurul formator de piata pe derivatele valutare pe cursul monedei europene.

Formatorul de piata (market-maker) reprezinta un participant individual desemnat de catre o bursa sa mentina lichiditatea si continuitatea in procesul de tranzactionare. Formatorii de piata sunt interesati de obtinerea unui profit avand rolul de a stabili pretul instrumentelor tranzactionate.

Market makerii sunt obligati, chiar daca nu exista investitori interesati, sa tranzactioneze, sa coteze in permanenta bid-ul si ask-ul, (oferta si cererea) pentru fiecare instrument financiar desemnat, sa actualizeze preturile, incheind de asemenea tranzactii la preturile introduse.