Valoarea lucrarilor de constructii a crescut, primele opt luni ale anului, in termeni reali, cu 33,3%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, majorare reflectata la toate tipurile de constructii: nerezidentiale (35,8%), rezidentiale (34,8%) si ingineresti (31,9%).

Lucrarile de constructii au crescut, in luna august, cu 10,2% fata de luna iulie 2007 cu 10,2%, iar comparativ cu luna august din anul precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 39,3%, potrivit Institutului National de Statistica.

Pe tipuri de constructii, lucrarile din luna august, comparativ cu luna precedenta, au avut o crestere de 10,2%, crestere evidentiata pe toate tipurile de constructii astfel: constructii ingineresti (+16,7%), cladiri rezidentiale ( +2,7%) si cladiri nerezidentiale ( +0,5%). Pe elemente de structura s-au inregistrat, de asemenea, cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente ( +18,8% ), lucrarile de reparatii capitale ( +14,2% ) si lucrarile de constructii noi ( +5,8% ).

Lucrarile de constructii executate in luna august, comparativ cu luna august 2006, au avut, in termeni reali, o crestere cu 39,3%. Pe tipuri de constructii cresterea a fost distribuita astfel: constructii ingineresti (+39,6%), cladiri nerezidentiale ( +39,2% ) si cladiri rezidentiale ( +38,5% ).
Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de constructii noi ( +42,6% ), lucrarile de intretinere si reparatii curente ( +36,3% ) si lucrarile de reparatii capitale (+33,8% ).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
SVN: Piata rezidentiala nu va mai insemna "Construieste si vei vinde"