Asociatia Romana a Antreprenorilor din Constructii (ARACO) si Confederatia Patronala din Industrie (CONPIROM) ii cer premierul Emil Boc, prin intermediul unei scrisori deschise, sa ia in considerare varianta majorarii plafonului de garantare pentru programul Prima Casa, de la un total de 700 de milioane de euro, la un milard de euro.
“Va solicitam sa analizati posibilitatea majorarii plafonului de garantare avansat de la 700 milioane euro la 1.000 milioane de euro. De asemenea, va solicitam ca inainte de aprobarea in sedinta de Guvern a proiectului (pentru Prima Casa- n.red.), sa avem posibilitatea consultarii acestuia, fapt care nu a fost posibil pana in prezent”, se arata in documentul citat.

Sebastian Vladescu, ministerul Finantelor, a anuntat recent ca programul “Prima Casa” va avea alocat in acest an un plafon de garantare de 700 de milioane de euro. Anul trecut, limita plafonului de garantare a fost de un miliard de euro, varianta propusa in prezent de ARACO si CONPIROM.

“Consideram intr-adevar ca fiind necesara majorarea plafoanelor de garantare pentru extinderea eligibilitatii potentialilor clienti si apreciem ca rezonabile valorile avansate. Apreciem eforturile pe care le faceti pentru extinderea acestui program si accentul pe care-l puneti pe sustinerea constructiei de locuinte noi, dar solicitam ca programul Prima Casa sa fie axat pe finantarea prioritara a constructiei de locuinte noi”, se mai arata in scrisoarea adresata lui Emil Boc.

Potrivit declaratiilor lui Vladescu, garantiile acordate de statul roman in cadrul programului Prima Casa din 2010 vor fi de 75.000 de euro in cazul asocierilor de persoane ce construiesc o locuinta, 70.000 de euro in cazul achizitiei de apartamente noi si 60.000 de euro pentru achizitia de apartamente vechi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri