Producatorul de mobila Lemet Campina, afacere fondata la inceputul anilor ’90 de antreprenorul roman Alexandru Rizea, si-a bugetat pentru acest an investitii de aproape cinci milioane de euro, continuand extinderea retelei de showroom-uri la nivel national si „inceperea unei activitati sustinute la export”.

Anul trecut afacerile producatorului Lemet au crescut cu aproximativ 11%, pana la 70 mil. euro (312 mil. lei).

„Am pus in functiune capacitati de productie si tehnologii noi, am deschis magazine mari, am angajat multi oameni noi si toate au insemnat cheltuieli. Speram ca in anul 2017 aceste cheltuieli, care au fost facute in legatura cu investitiile din anii 2015 si 2016, sa duca la cresterea marjei de profit pentru anul 2017”, a spus pentru wall-street.ro Alexandru Rizea.

Pentru acest an, compania a planificat investitii de aproximativ 5 milioane de euro (20 mil. lei), directionate in principal spre extinderea retelei de magazine.

Reteaua noastra de magazine Lem’s este cea mai extinsa la nivel national, cumuland aproximativ 70.000 mp de retail si 76 de showroom-uri in tara. Numai anul acesta am deschis 6 noi showroom-uri Lem’s, dintre care trei in mari centre comerciale din tara. Avem planuri solide de extindere a retelei noastre de magazine si anul acesta, cu focus pe orasele in care nu suntem inca prezenti”, a precizat Rizea.

Investitia medie intr-un magazin Lem’s este de 1,5 milioane lei, mai spune proprietarul Lemet.

Printre produsele care inregistreaza cele mai mari vanzari din portofoliul Lemet se numara bucataria Gazelle, programul Domino (living, dormitor) si tapiterie (canapele, coltare, fotolii). Valoarea medie a cosului de cumparaturi in magazinele Lem’s este de 2.200 lei.

Pe de alta parte, Alexandru Rizea vorbeste despre inceperea „unei activitati sustinute” pentru export, intentionand sa organizeze in acest sens un departament special de export.

Intrebat ce asteptari are in calitate de antreprenor de la guvernanti, Rizea sustine importanta unui tratament echitabil pentru investitorii straini si cei romani.

„Cred ca este necesar ca pe viitor guvernantii, politicienii, institutiile de profil, presa de specialitate, sa vorbeasca in mod egal, despre investitorii straini si romani; sa incurajeze si sa acorde ajutoare de stat investitorilor care fabrica sau intentioneaza sa fabrice produse care acum se importa. Balanta externa poate fi echilibrata si prin scaderea importurilor, nu numai prin cresterea exporturilor. Cred ca este necesar si un plan de actiuni pentru dezvolatarea anumitor ramuri ale industriei romanesti. Dupa revolutie, industria romaneasca s-a dezvoltat conform planurilor firmelor multinationale, avand avantajele pietei muncii din Romania, sau datorita curajului si pasiunii investitorilor romani pe cont propriu”, conchide Alexandru Rizea.

Industria mobilei este unul dintre sectoarele care aduce venituri Romaniei, soldul favorabil export-import crescand de la 608 milioane de euro in 2008 si ajungand in 2015 la peste 1,5 miliarde de euro. Mai mult, ultimii patru ani s-au remarcat prin cresteri importante pe fondul exporturilor, care au atins pragul de doua miliarde de euro. Printre pietele de desfacere cele mai importante se numara Germania, Franta, Italia, Austria, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Elvetia si SUA, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri