“Avand in vedere ca in 2017 vom inregistra un profit contabil, anul viitor vom putea sa platim dividende, o situatie in care nu ne-am aflat in ultimii ani. Obiectivul este acela de a distribui catre actionari minim 0,05 lei/actiune in fiecare an”, a declarat Johan Meyer (foto), co-manager de portofoliu Fondul Proprietatea.

“2017 este posibil sa fie primul an din istoria recenta in care vom putea acorda dividende. In afara de faptul ca vom inregistra profit, taxarea dividendelor a fost redusa, asa ca luam in considerare aceasta varianta in locul disitributiilor de capital. Dividendele sunt mai usor de acordat deoarece avem nevoie doar de acordul actionarilor, in vreme ce pentru o distributie de capital avem nevoie si de acordul ASF, care dureaza mai mult timp”, a mai adaugat Greg Konieczny, manager de portofoliu Fondul Proprietatea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont