Grecia are al doilea cel mai mare număr de plaje cu Blue Flag din lume, o distincție care garantează plaje de o frumusețe uluitoare, precum și un angajament față de durabilitate și facilități excelente.

Grecia se află pe locul al doilea la numărul de plaje cu steag albastru din țări din întreaga lume, cu 596 de plaje uimitoare, dintre care 94 se află în regiunea Halkidiki din partea de nord a țării.

Plaja Kampoudi, aflată lângă Ouranoupolis în această regiune, a primit trei Blue Flag în fiecare an din 1951. Este o plajă lungă, cu nisip fin, care este ușor accesibilă, cu ape puțin adânci, ideală pentru copii și este bine echipată pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi rampe în diferite părți ale plajei. Oaspeții pot naviga pe plajă sau pot închiria o barcă și pot explora insula, scrie Greek Reporter.com.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Spania ocupă primul loc din lume, cu peste 600 de plaje curate, câștigând un record mondial Guinness în 2022 pentru cele mai multe țărmuri Blue Flag, deținând acel record timp de doi ani consecutiv. Una dintre cele mai curate și mai frumoase plaje din Spania este Plaja Burriana din orașul Nerja, din sudul Spaniei.

Acest paradis cu nisip auriu are șezlonguri închiriate, toalete bine îngrijite, o zonă de scufundări și chiar o bibliotecă. Este flancat de o promenadă plină de standuri de suveniruri, magazine și o varietate de restaurante.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Cipru s-a clasat pe locul zece, cu 77 de plaje cu Blue Flag, legând țara mediteraneană de Anglia.

În 2023, 6 plaje din România au primit Blue Flag: Vega Vintage, din stațiunea Mamaia, Marina Regia și Phoenicia, din Năvodari, Citadel și Azur, aflate în Eforie, precum și Phoenicia Blue View, care își așteaptă turiștii în Olimp.

Programul Blue Flag, condus de Fundația pentru Educație pentru Mediu (FEE) din Copenhaga, este unul dintre cele mai recunoscute premii voluntare de pe glob pentru plaje, porturi de agrement și bărci de turism, acordate pe baza unei serii stricte de calitate a apei, de mediu, educaționale, cerințe legate de siguranță și de acces.

Juriul Internațional efectuează o evaluare și decide ce plaje și porturi de agrement vor acorda Steagul Albastru pentru sezon. Organizația este formată din membri eminenți ai Consiliului FEE, UNESCO, Rețeaua Europeană pentru Turism Accesibil (ENAT), Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), Uniunea Europeană pentru Conservarea Coastelor (EUCC) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Toate steagurile albastre sunt acordate pentru un sezon de navigație/scăldat – de obicei de la 1 iunie până la 15 septembrie - și sunt eliminate la sfârșitul acestuia. Prin realocarea premiilor în fiecare sezon, programul asigură că plajele respectă în mod constant criteriile. Până în prezent, 5.038 de plaje, porturi și bărci din 51 de țări au fost certificate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri