Lantul hotelier romanesc Continental Hotels si-a bugetat investitii de 136 milioane de euro pentru urmatorii trei ani, din care 10%, aproximativ 13 milioane de euro vor fi investiti pentru dezvoltarea unui lant hotelier de 2 stele, Hello Hotels, operat sub brand propriu, conform declaratiilor reprezentantilor Continental Hotels.

“Vom investi 136 milioane de euro in urmatorii trei ani. Vom deschide 9 hoteluri Continental Forum (4 stele) si Ibis (3 stele) si primul lant hotelier de 2 stele din Bucuresti, Hello Hotels, destinat calatorilor romani”, a declarat, pentru Wall-Street, Radu Enache, presedinte Continental Hotels.

Investitia in Hello Hotels se cifreaza la aproximativ 13 milioane de euro. “Suntem in progres cu 3 locatii Hello Hotels in orase cu populatia de peste 80.000 de locuitori. Vom analiza si colaborarea la nivel local pentru preluarea in management si sistem de franciza”, a continuat Enache.

In perioada 2008-2011, Continental Hotels vizeaza 10 unitati hoteliere low-budget, in medie cu 100 de camere pe unitate, investitia pe camera ajungand la 28.000-33.000 de euro. In prezent, locatiile care vor beneficia de brandul Hello Hotels sunt Bucuresti si Arad, pe lista de asteptare aflandu-se Cluj si Iasi. In Bucuresti, Hello Hotels va fi situat langa Ibis Gara de Nord, cu o capacitate de 144 de camere, urmand sa devina operabil din vara acestui an.

Investitia companiei in segmentul hotelier tip “low-budget” confirma interesul investitorilor pentru piata hoteliera de 2-3 stele, care reprezinta peste 46% din piata. Intrebat de posibilitatea intrarii pe piata a brand-urilor hoteliere de 2-3 stele Etap si Formula One, aflate, ca si Ibis, sub umbrela Accor Hotels, Radu Enache a declarat ca au existat discutii in acest sens, insa nu s-au putut finaliza. “Nu ne-am inteles comercial. In cazul Hello Hotels, este vorba de un bed&breakfast, deci sunt diferente”, a adaugat presedintele Continental Hotels.

Pentru acest an, Continental Hotels estimeaza afaceri de 31 milioane de euro si un grad mediu de ocupare de 68-69%, in conditiile in care anul trecut a inregistrat venituri de 28,6 milioane de euro, la o capacitate medie de 64%.

Continental Hotels opereaza in prezent 9 unitati hoteliere in Bucuresti, Arad, Sibiu, Oradea , Suceava, Tirgu-Mures, Turnu Severin, Portile de Fier si Gaiser-Timisu de Sus si 3 unitati Ibis in Bucuresti si Constanta, printr-un contract cu operatorul hotelier international Accor Hotels. Anul viitor compania va intra si pe piata hotelurilor de cinci stele cu o unitate in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrecerile de Revelion din Bucuresti atrag tot mai multi straini
Setari Cookie-uri