L’Oreal Romania, al doilea jucator din industria locala a cosmeticelor, vrea sa se extinda pe piata de retail si ia in calcul lansarea unor doua magazine noi proprii, NYX Professional, pe langa cele 3 magazine deja existente. Totodata, compania are in plan deschiderea magazinelor Urban Decay ale caror produse se gasesc in acest moment doar la distribuitorii specializati. Citeste in continuare care au fost realizarile L’Oreal dupa 20 de ani in Romania si care sunt planurile de viitor ale companiei.

Compania a intrat in urma cu 2 ani si jumatate pe segmentul de retail propriu, ajungand in prezent sa detina un numar de 7 locatii sub brandurile NYX Professional si Kiehl’s.

In Romania L’Oreal a intrat pe piata in urma cu 20 de ani si reprezinta in prezent 19 branduri si 4 divizii (vezi mai jos in imagine care sunt diviziile). Compania a ajus sa aiba in Romania un numar de circa 240 angajati si vanzari de aproximativ 60 milioane euro in 2016.

L'oreal romania

L’Oreal are in prezent peste 2,9 milioane de consumatori romani, iar in urmatorii 5-10 ani compania are in plan sa dubleze acest numar.

"Cresterea business-ului va continua si in acest an, cu un ritm asemanator de doua cifre. Toate diviziile noastre sunt in crestere, digitalul se remarca printr-o viteza mai mare de crestere. Exista un potential ridicat pe zona brandurilor premium, unde consumatorii sunt dispusi sa aloce sume importante pentru achizitia de produse cosmetice de lux”, a precizat Gilles Antoine, director general L'Oreal Romania.

Gilles Antoine sustine ca parteneriatele pe care le are cu retailerii eMag si Sephora “functionaeaza bine” si ca are in plan sa lanseze magazine online proprii.

L’Oreal, lider la nivel global in industria frumusetii, a avut vanzari de 25,8 miliarde euro in 2016, o cota de piata de 12,6% si peste 7 miliarde de produse vandute, in acelasi an. Compania este prezenta in 140 de tari si are in jur de 89.000 angajati. In acelasi timp, L’Oreal inregistreaza in fiecare an in jur de 400 brevete, reprezentand partea de cercetare pentru descoperirea produselor inovative.

Evolutia L’Oreal pe piata din Romania

In 1997 L’Oreal a intrat pe piata din Romania si peste un an a reusit sa lanseze prima divizie, Consumer products, cu brandurile L’Oreal si Garnier, iar in 2001 a fost lansat si brandul Maybelline.

A doua divizie a companiei a fost deschisa in 2003, Active cosmetics, prin lansarea brandului Vichy si La Roche-Posay, cel din urma a intrat pe piata in 2007. Trei ani mai tarziu a aparut si a treia divizie, Proffessional products, cu produse L’Oreal, Kerastase si Matrix. Tot in 2006, compania a initiat L’Oreal Academy.

In 2013, a fost lansata divizia L’Oreal Luxe, care in prezent numara 10 branduri: Lancome, Biotherm, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Cacharel, Diesel, Viktor&Rolf, Kiehl’s, Urban Decay si Clarisonic.

Gilles Antoine sustine ca provocarile companiei pe care o conduce de 5 ani sunt schimbarile continue care vin din partea consumatorilor, distributiei, digitalizarii si angajatilor.

Piata romaneasca de produse de ingrijire personala si frumusete este estimata de Euromonitor la aproximativ 780 de milioane euro, fiind dominata de multinationale precum L’Oreal, Avon, Beiersdorf, Procter&Gamble, Unilever, Amway sau Oriflame.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri