Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, a anuntat ca a ajuns la un accord de cumparare al celui de-al doilea mare jucator de pe piata de telefonie mobile din Turcia, Telsim, in schimbul sumei de 4,5 miliarde de dolari ( 3,7 mld. de euro) , informeaza BBCNews.

Astfel, cei de la Vodafone au castigat licitatia organizata in cursul de ieri, invingand operatorul MTC din Kuweit, pretul de pornire al fiind de 2,8 miliarde de dolari ( 2,3 mld. de euro). Aceasta achizitie ii va permite operatorului britanic sa se extinda in zona de sud-est a Europei si sa investeasca intr-o economie in plina dezvoltare cum este cea a Turciei.

Inceperea discutiilor de aderare in Uniunea Europeana, denominarea monedei nationale, lira turceasca si cresterea puternica a economiei au facut ca Turcia sa fie mult mai atractiva pentru investitorii straini.


Cu cea mai mare populatie dintre toate tarile europene, cu exceptia Germaniei si cu un grad de penetrare de aproximativ 53%, piata din Turcia reprezinta o oportunitate majora de crestere si pentru investitii, afirma directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin.

Oficialii Vodafone au declarat ca vor investi in jur de 1 miliard de dolari in investitii aditionale dat fiind faptul ca se estimeaza ca , pe termen scurt, operatorul Telsim va inregistra pierderi consistente.

Totusi, Telsim a crescut rapid in ultimul timp , inregistrand in primele sapte luni ale acestui an incasari mai mari cu 43 de puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Numarul utilizatorilor a crescut cu 2,8 miliarde in ultimul an, ajungand la un total de 9,76 miliarde.

Principalii rivali de pe piata sunt liderul Turkcell, cu peste 27 milioane de untilizatori si Avea, un parteneriat incheiat intre Turk Telekom si Telecom Italia Mobile, cu circa 6,5 milioane de abonati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri