10. Boc: Numarul contractelor de munca a crescut cu 100.000

10. Boc: Numarul contractelor de munca a crescut cu 100.000Intrarea in vigoare a noului Cod al muncii si controalele complexe, dispuse pentru depistarea muncii la negru, au determinat cresterea numarului de contracte de munca cu 102.870 intr-o singura saptamana, batalia cu munca la negru si cu evaziunea fiscala continua si in iunie, afirma Emil Boc.

Primul-ministru Emil Boc, ministrul interimar al Muncii, a precizat ca in perioada 2 - 9 mai au fost realizate 3.065 de controale pentru identificarea muncii la negru si au fost aplicate amenzi in valoare totala de 3.742.000 de lei, adica aproximativ un milion de euro.

"Au fost incheiate 102.870 de noi contracte de munca. Deci, avem o eficienta a noii legislatii, dar si o eficienta a controalelor dispuse. Peste 102.000 de persoane din Romania au un salariu si sunt asigurate la sanatate, pensii si somaj. (…) Este important pentru stat ca 102.000 de persoane nu mai sunt dependente de asistenta sociala", a declarat Emil Boc.

9. Cel mai mare contract telecom de pe piata

9. Cel mai mare contract telecom de pe piataRomtelecom va furniza in urmatorii trei ani servicii integrate de telefonie IP pe tehnologie CISCO, servicii de date VPN, dar si servicii de date si voce mobile furnizate de partenerul sau, Cosmote Romania, pentru Banca Comerciala Romana. Contractul de servicii telecom integrate reflecta un parteneriat solid, pe termen lung, intre companii, conform Romtelecom.

Valoarea contractului nu a fost facuta publica.

In urma castigarii licitatiei organizate de Banca Comerciala Romana in toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica), in timp ce compania partenera, COSMOTE, va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil.

8. Cu cat s-au ieftinit casele in primul trimestru

8. Cu cat s-au ieftinit casele in primul trimestruPreturile cerute pentru case si vile au continuat sa scada in primul trimestru, atat in Bucuresti cat si in majoritatea celorlalte mari orase din tara, cea mai mare scadere fiind inregistrata la Constanta, arata un studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

„Pe segmentul case-vile, cea mai mare scadere de pret, de -7,2%, a fost inregistrata la Constanta, in timp ce singurul oras unde putem vorbi de o crestere a pretului cerut este Brasovul. Cererea pentru case si vile nu a revenit la un nivel care sa asigure stabilitatea pe piata, desi prin prisma pretului, in localitatile din vecinatatea marilor orase, casele pot reprezenta o alternativa la oferta de apartamente noi”, a declarat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Analiza portalului a luat in calcul anunturile care vizeaza vanzarea caselor si vilelor construite dupa 1990 scoase la vanzare in Bucuresti, Ilfov, Timis, Brasov, Iasi, Cluj si Constanta.

7. Cu ce zboara Niculae si Becali

7. Cu ce zboara Niculae si BecaliOmul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, a investit 16,5 milioane de dolari si 9 milioane de euro in achizitia unui avion si unui elicopter, pe care le va opera in regim de taxi aerian alaturi de o a treia aeronava, care va fi cumparata de Gigi Becali.

"Am cumparat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri si un elicopter Dolphin cu 5 locuri, care vor fi operate in regim de taxi aerian de catre firma Inter Aviation. Firma este detinuta in proportie de 51% de fiica mea, Adina Niculae, restul fiind in proprietatea InterAgro", a declarat Ioan Niculae (foto), potrivit Mediafax.

El a adaugat ca avionul, care este nou, va intra in posesia Inter Aviation la sfarsitul lunii mai, iar elicopterul o luna mai tarziu.

Gigi Becali a confirmat ca va cumpara un avion in urmatoarele 2-3 luni, pe care va plati circa 10 milioane de euro.

Citeste aici mai multe detalii

6. Proiectul de educatie financiara: Primii pasi spre investitia la bursa

6. Proiectul de educatie financiara: Primii pasi spre investitia la bursaWall-Street.ro, in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, a lansat saptamana trecuta proiectul editorial "Primii pasi spre investitia la bursa".

Dupa ce criza a prabusit portofoliile si increderea clientilor, piata de capital are nevoie de o masa critica de investitori. In acest sens, Wall-Street.ro, in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), lanseaza proiectul editorial de educatie bursiera „Primii pasi spre investitia la bursa”. Citeste mesajul directorului BVB, Valentin Ionescu (foto), pentru toate institutiile care ar trebui sa participe la procesul de formare, dar si planurile operatorului in aceasta directie.


Orice persoana care detine resurse financiare se afla in permanenta cautare a unei solutii pentru a-si plasa respectivele fonduri, fie pentru mentinerea si protejarea economiilor de nivelul inflatiei, fie pentru a beneficia de randamente peste cele oferite de metodele traditionale de plasare a banilor. Adesea, pentru cei din urma, solutia este Bursa. Ce trebuie sa stii cand incepi o investitie pe Bursa

5. Miscarile lui Patriciu

5. Miscarile lui PatriciuOmul de afaceri Dinu Patriciu a transferat participatia de 99,92% pe care o detinea la Adevarul Holding catre firma Fast Europe Media N.V., cu sediul in Olanda, potrivit unei notificari publicate in Monitorul Oficial.

Cotidianul gratuit Adevarul de seara va disparea, in forma in care a existat pana acum, au anuntat oficialii trustului de presa. Cele 39 de redactii locale vor produce cate un saptamanal platit, precum si continut pentru celelalte produse media ale grupului.

Tot saptamana trecuta compania Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), controlata de miliardarul Dinu Patriciu, a anuntat vanzarea proprietatilor Karolinen Fasitigheter AB Sweden din Suedia catre compania suedeza Hemfosa Fastigheter. Motivul: omul de afaceri vrea sa se concentreze pe alte tari europene.

De asemenea, Adevarul Holding a achizitionat un post de radio si isi propune sa dezvolte o retea nationala de statii radio. “Am cumparat un post de radio. Abia am inceput procesul de dezvoltare, deocamdata am inceput cu statia de radio din Bucuresti", a declarat Dinu Patriciu.

4. RCS&RDS vrea sa cumpere o felie din Romtelecom

4. RCS&RDS vrea sa cumpere o felie din RomtelecomRCS RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, si-a manifestat intentia de a cumpara pachetul de 46% pe care statul roman il mai detine in Romtelecom, a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Eu as vrea sa listez compania pe Bursa si o piata straina este o optiune. Mai ales ca si-a manifestat si altcineva din piata dorinta de a cumpara pachetul. Problema este insa legata de contractul dintre statul roman si OTE , unde OTE are drept de preemtiune”, a explicat Vreme.

Citeste aici mai multe informatii.



3. Sfaturi pentru antreprenori: Cum sa iti vinzi afacerea

3. Sfaturi pentru antreprenori: Cum sa iti vinzi afacereaCe presupune o strategie de exit? Este mai importanta cresterea durabila sau profitabilitatea? Investitor strategic sau un fond de investitii? Citeste recomandarile date antreprenorilor de speakerii invitati in cadrul Conferintei M&A Outlook 2011, organizata de Wall-Street.ro in parteneriat cu Enterprise Investors, PeliFilip si Ernst&Young.

Cristian Nacu (foto), partener in cadrul companiei de investitii Enterprise Investors, considera ca piata romaneasca de fuziuni si achizitii (M&A) nu isi va reveni foarte curand, lipsa consumului afectand negativ nivelul investitiilor. Investitiile fondurilor de private equity si de venture capital raman limitate tocmai din acest motiv.

Piata romaneasca de fuziuni si achizitii (mergers&acquisitions) este pe cale de a se dezgheta, tranzactiile inregistrate in primul trimestru, in numar de 55, indicand o crestere fata de perioada similara din 2010, potrivit unui studiu al Ernst & Young Romania.


2. Concluziile FMI: Vezi aici ce risca Romania

2. Concluziile FMI: Vezi aici ce risca RomaniaExpertii Fondului Monetar International (FMI) si CE au ajuns la un acord cu autoritatile romane privind politicile economice din noua intelegere, iar scrisoarea de intentie va fi analizata in boardul FMI, cel mai probabil, la finele lunii iunie.

Romania risca sa returneze pana la 1,5 miliarde euro daca unele proiecte finantate din fonduri UE nu sunt finalizate in acest an, a mai spus Jeffrey Franks, seful misiunii FMI.

Noua scrisoarea de intentie convenita de FMI si Guvern vizeaza o restructurare activa si intensa a companiilor din portofoliul statului, dupa concluziile concentrate pe absorbtie fondurilor UE. Vezi ce entitati sunt in carti pentru privatizare in acest an sau care risca sa fie lichditate.

1. Economia a iesit din recesiune

1. Economia a iesit din recesiuneInstitutul National de Statistica (INS) a anuntat iesirea tehnica din recesiune dupa ce Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu circa 0,6% fata de ultimele trei luni ale anului trecut si cu 0,3% fata de perioada similara din 2010.

"Conform calendarului comunicatelor de presa, facem publice primele estimari privind Produsul intern brut in trimestrul I 2011 care a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier). Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,6% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier", a anuntat INS.

Citeste aici reactii ale economistilor, analistilor si oamenilor de afaceri consultati de Wall-Street.ro