Directorul executiv al Renault, Carlos Ghosn, estimeaza ca 2010 va fi "la fel de dificil ca 2009", in contextul in care criza din industria auto va continua sa afecteze acest sector.
Ghosn, care conduce si partenerul nipon al Renault, Nissan Motor Co, se asteapta ca Europa sa fie printre ultimele regiuni din lume care sa revina pe crestere, alaturi de Japonia, anunta NewsIn.

El a spus ca a vandut circa 180.000 de masini in iunie. De asemenea, Ghosn a spus ca grupul va incepe sa ramburseze creditul de 3 miliarde euro primit de la guvernul francez in 2009. Compania rivala PSA Peugeot Citroen a primit un credit identic din partea statului. (Carlos Ghosn, noul rege al industriei auto)

Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro de la preluarea Dacia, in 1999, si are, in prezent, 18.000 de salariati, generand alte 130.000 de locuri de munca in industria pe orizontala.

Platforma de la Mioveni a devenit cel mai important centru de productie din cadrul grupului Renault, aici fiind concentrate o uzina vehicule, cu o capacitate de 350.000 unitati/an, o uzina mecanica specializata in productia de motoare, cutii de viteze si transmisii, si cel mai mare centru logistic din cadrul grupului Renault.

Din 2006 a fost deschis cel mai important centru de inginerie al grupului Renault din afara Frantei - Renault Technologie Roumanie. Centrul de design al acestuia este singurul deschis de un constructor in Europa Centrala si de Est, iar din 2010 va deveni functional, in perimetrul orasului Titu, si centrul de testare ale carui lucrari de constructie sunt in derulare.

Carlos Ghosn: Vor trece 7 ani pana vanzarile auto vor ajunge din nou la nivelul din 2007

Previziuni sumbre pentru piata auto:

Lamborghini vede o revenire a pietei auto cel mai devreme in 2011


Vanzarile de masini noi in Germania vor scadea in 2010 cu circa 30%, la un nivel record de 2,6 milioane de vehicule.

Noul sef Toyota: Inca doi ani dificili pentru industria auto



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri