Furnizorul de utilitati Apa Nova a finalizat proiectul de eficientizare a distributiei de apa in Bucuresti prin implementarea unui sistem de automatizari, sistematizari si control de la distanta, furnizat de compania franceza Schneider Electric.
"Proiectul a fost unul de anvergura - cu peste patru milioane de euro investite pentru implementarea sistemelor de dozare automata si supraveghere in statiile de productie, precum si in statiile de pompare secundare (de exemplu Rosu si Grozavesti) pentru a eficientiza procesul de colectare, tratare si distributie a apei catre consumatori", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, sistemele de gestionare a apei furnizate de Schneider Electric reduc cu pana la 17% consumul de energie actual, rezultand o economie de peste 600.000 de euro ce se va reflecta in facturi mai mici pentru clientii casnici si industriali.

In plus, prin sistemele de supraveghere la distanta se asigura o continuitate in alimentarea cu apa, dar si detectarea si rezolvarea din timp a eventualelor defectiuni ce pot cauza intreruperi.

"Colaborarea cu Schneider Electric a insemnat pentru Apa Nova o perfectionare a proceselor ce intervin in sistemul de circulare a apei: colectarea, tratarea si distributia apei catre consumatori. Astfel am crescut standardul serviciilor oferite de noi, ceea ce ii face pe clienti mai multumiti, si nu in ultimul rand, am economisit bani si energie", a declarat Bruno Roche, director general al companiei de utilitati.

Schneider Electric este o companie specializata in managementul energiei, cu operatiuni in peste 100 de tari. Compania ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata: energie, infrastructura, procese industriale, automatizari in constructii si in centrle de date sau de retele. In 2009, compania a realizat venituri din vanzari in valoare de 15,8 miliarde de euro.

Citeste un interviu cu seful Schneider Electric Romania Investitorii s-au lasat dusi de valul eolian si au uitat de energia solara, precum si Schneider Electric pregateste primul mare proiect energetic pentru Romania - O "ferma solara".










Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri