Cresterea fulminanta a SIF-urilor a atras dupa sine aprecierea generala a pietei de capital. Dupa ce in sedinta precedenta acest segment a consemnat cea mai mare depreciere, ieri, SIF-urile au crescut cu 4,26 procente, investitorii fiind, probabil, atrasi de cursul mic din ziua precedenta. Indicii BET si BET-C au inregistrat, la randul lor, aprecieri de 0,81, respectiv 0,64 la suta, iar lichiditatea totala a ramas la valori modeste, cifrandu-se la doar 139,2 miliarde lei.
Cea mai mare apreciere de pe piata SIF-urilor a inregistrat-o cursul SIF Transilvania, cu o crestere de 5,69 la suta pana la 13.000 de lei pe actiune.

Asta desi societatea a prognozat pentru anul in curs cele mai dezastruoase rezultate dintre toate cele cinci SIF-uri. Cotatia SIF Moldova a crescut cu 5,05 la suta, pana la un pret de 10.400 lei pe actiune, cea a SIF Muntenia, cu 4,83 la suta, pana la 7.600 lei iar cea a SIF Banat-Crisana s-a apreciat cu 4,46 la suta, inchizand la 11.700 lei pe actiune. SIF Oltenia nu a facut aceeasi figura frumoasa ca si celelalte societati de investitii reluate recent la tranzactionare dupa convocarea Adunarilor generale ale actionarilor, majorandu-si cursul cu doar 1,65 la suta pana la o cotatie de 12.300 lei.

Insa in fruntea cresterilor s-a situat, ieri, Rafinaria Astra, al carei curs s-a apreciat cu 14,81 la suta, ultima cotatie fiind de 620 lei pe actiune, ca urmare a unui ordin mare de cumparare din prima parte a sedintei.

De cealalta parte a baricadei, titlurile Eforie au consemnat cea mai mare depreciere a sedintei, cu o scadere de 13,89 la suta, inchizand la o cotatie de 3.100 lei.

Cel mai mare aport la valoarea totala a tranzactiilor l-a avut, asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme, SIF Oltenia, cu un rulaj de 41,2 miliarde lei, urmata de SIF Banat-Crisana, cu schimburi cifrate la 33 miliarde lei si de SIF Moldova, cu 15,8 miliarde lei. De altfel, aproape 80 la suta din rulajul total, circa 108 miliarde lei, s-a realizat, ieri, cu titlurile SIF-urilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bursa reuseste inchide in crestere pe ultima suta de metri