Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului de catre Groupama International asupra SC Asiban Asigurare Reasigurare SA, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit acesteia, Consiliul Concurentei a analizat compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca prin preluarea in cauza nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe pietele relevante definite.

Groupama International face parte din grupul francez Groupama, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor prin intermediul: BT Asigurari Transilvania SA, prin filiala Groupama Transport, precum si prin OTP Garancia Asigurari SA.

SC Asiban Asigurare Reasigurare SA este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe piata romaneasca de asigurari de viata.

Grupul francez de asigurari Groupama a platit actionarilor Asiban 350 milioane euro. Banca de investitii Rothschild, mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei, a anuntat la inceputul lunii aprilie ca Groupama, a treia companie de asigurari din Franta, a intrat in negocieri exclusive cu actionarii pentru preluarea intregului pachet de actiuni al Asiban.
Capitalul Asiban era detinut, in transe egale, de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni.

De cumpararea Asiban mai erau interesate Generali, Axa, Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).

Dupa preluarea Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama ajunge la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si