"Cel mai mare impact se va resimti asupra piatei de asigurari cu componenta investitionala, deoarece o parte dintre clienti aleg sa isi rascumpere politele de asigurare inainte de maturitate, cu riscul de a pierde o parte din bani. Un alt impact va fi acela ca nu se vor mai vinde astfel de polite", a mentionat Junker, potrivit NewsIn.

El a aratat ca acestea nu sunt cele mai bune solutii pe care le pot alege asiguratii, de a rascumpara politele atunci cand ele se afla la pragul de jos.

"Nu este bine sa fugim din piata atunci cand preturile sunt jos si sa intram atunci cand acestea sunt la putere maxima. Trebuie sa profitam de faptul ca trenul se afla in statie si sa il prindem", a mai spus Junker.

In piata romaneasca, criza financiara internationala a lovit puternic piata da capital si instrumentele financiare care se bazau pe plasamente la bursa, precum fondurile mutuale in actiuni. Indicele celor mai lichide actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti a pierdut peste 50% de la inceputul anului, iar indicele celor cinci societati de investitii financiare (SIF), printre cele mai lichide din piata, a scazut cu peste 60%.

Citeste si:

Allianz Tiriac Asigurari tinteste pentru acest an o valoare a primelor brute subscrise de circa 440 milioane euro, in crestere cu circa 19% fata de cele din 2007, si un profit de peste 10 milioane euro.

In 2007, Allianz-Tiriac Asigurari a afisat prime brute subscrise de 371 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul anterior, si un profit net de 31,89 milioane lei (9,5 milioane euro) fata de 31,12 milioane lei (8,8 milioane euro) in 2006.

Pentru obtinerea profitului vizat pentru acest an, asiguratorul Allianz-Tiriac mizeaza pe controlul riscului prin segmentarea portofoliului si pe un control mai bun asupra lichidarii daunelor, a mentionat Constantinescu. El a explicat ca Allianz-Tiriac mizeaza pe profit si nu neaparat pe atingerea unei cote de piata.

"Cel mai probabil vom depasi estimarile pe prime brute subscrise pe segmentul de asigurari generale de 400 milioane euro, in conditiile actuale ale crizei internationale", a mentionat Constantinescu, care a adaugat ca pe segmentul de asigurari de viata compania va subscrie polite de circa 37 milioane euro, anunta NewsIn.