Conform sursei citate de Mediafax, Politia a fost sesizata in 5 august de catre reprezentantii sucursalei Brasov a Credit Europe Bank cu privire la faptul ca s-au retras in mod ilegal sume de bani din conturile unor clienti.

Pana in prezent, politistii au cinci suspecti in acest caz: o persoana din conducerea sucursalei, trei operatori ghiseu si un casier, care sunt cercetati in stare de libertate, pentru fals informatic si frauda informatica.

"Imediat dupa sesizare, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la sediul sucursalei si au solicitat declansarea unui audit bancar. Conform raportului de audit partial, din patru conturi bancare a fost retrasa, in mod ilegal, suma de 365.000 de lei", a declarat comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IPJ Brasov.

In urma verificarilor s-a stabilit ca cursul lunii iulie cei cinci suspecti ar fi accesat cele patru conturi ale clientilor si au efectuat operatiuni bancare fara autorizarea acestora, in scopul insusirii fara drept a mai multor sume de bani, totalizand 365.000 de lei.

Citeste si:

"Conform prevederilor legale, s-a propus declinarea competentei in acest dosar, catre DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov, dosarul fiind inaintat acestei unitati, in data de 9 august", a mai spus Naghi.

Pana in prezent, unsprezece clienti ai bancii au sesizat Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov ca le-au disparut banii din conturi, cele mai mari sume retrase din conturile unor persoane fiind de 204.000 de lei si 73.000 de euro.
In urma sesizarilor primite, CJPC Brasov a aplicat bancii o sanctiune de 50.000 si a dispus ca in timp de 15 zile sa restituie clientilor banii.

De asemenea, banca va mai fi amendata cu cate 50.000 pentru fiecare sesizare facuta de catre clienti in legatura cu disparitia banilor din conturi.

Citeste aici reactia bancii.